Новият Winamp ще се опита да внесе справедливост в музикалната

...
Новият Winamp ще се опита да внесе справедливост в музикалната
Коментари Харесай

Winamp се възражда като справедлива стрийминг услуга


Новият Winamp ще се опита да внесе правдивост в музикалната промишленост
(снимка: Winamp)

Легендарният плейър Winamp поема по нов път. Собственикът на платформата Llama Group разкри детайлности за нова версия, която от 15 март ще бъде налична за реализатори, а от 15 април – за слушатели по целия свят. Това ще бъде стрийминг услуга с опция за абониране за обособени реализатори и други забавни функционалности.

Winamp раздруса музикалния свят при започване на 2000-те, като се трансформира в най-популярния инструмент за слушане на аудио в света. Двадесет години по-късно 83 милиона консуматори към момента взаимодействат с плейъра. В ерата на стрийминг музикалните услуги Winamp е подготвен да се върне, с цел да реши един от горещите проблеми: справедливото обезщетение на артистите.

„ Въпреки че стрийминг платформите предоставиха на артистите достъп до по-широка публика, приходите от тях са плачевни. Стрийминг революцията, която обещаваше толкоз доста, остави доста музиканти на назад във времето. Липсва им надзор върху метода, по който тяхната музика се показва и продава ”, споделя създателят и основен изпълнителен шеф на Llama Group – Александър Сабунджиан.
още по темата
По неговите думи, „ идващото потомство ” Winamp ще предложи мощен отговор на нуждата от видимост и обективни хонорари на артистите, като в същото време ще отговори и на възходящите условия на почитателите, които желаят да се приближат до изпълнителите.

В центъра на новата платформа Winamp ще бъде пространството Fanzone, което ще разреши на изпълнителите да получават непрекъснат източник на приходи. Те ще могат да дефинират цени на абонаментите на разнообразни равнища, според от наличното извънредно наличие.

От 15 март изпълнителите ще имат един месец да се срещнат с услугата, да основат профили и да се абонират, след което платформата ще стане обществено налична от 15 април. Слушателите ще могат непосредствено да поддържат своите идоли, като заплащат за абонамент за Fanzone и получат достъп до извънредно наличие.

Това пространство ще бъде интегрирано в новия Winamp плейър дружно с друго аудио наличие, в това число музика, подкасти, радиостанции и аудиокниги. В допълнение, разработчиците скоро ще пуснат нови версии на Winamp за Android, iOS, Windows и уеб браузъри.

По-късно тази година ще станат налични спомагателни функционалности за артистите, като да вземем за пример ръководство на авторски права (чрез дъщерното сдружение Winamp Bridger), лицензиране (за разнообразни търговски цели) и стартиране на NFT. Създателите на наличие ще получават 85% от приходите от абонаменти, с помощта на което разработчиците възнамеряват да привлекат 1 милион актьори към своята платформа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР