Новият всемирен потоп може да настъпи в близките сто години,

...
Новият всемирен потоп може да настъпи в близките сто години,
Коментари Харесай

Новият всемирен потоп може да настъпи през следващите 100 години

Новият общочовешки потоп може да настъпи в околните 100 години, в случай че човечеството не вземе нужните ограничения за предотвратяването му, написа британското научно списание "Нейчър ", представено от Българска телеграфна агенция.

Според интернационално проучване заплахата от повишението на равнището на международния океан непрестанно пораства поради дейните приливи, увеличаващите се талази и бурите. Те са провокирани от световното стопляне.

Ной употребявал мобилен телефон, а корабът му работел с нуклеарна сила

По оценка на експертите, в случай че човечеството не прекъсне следените през днешния ден трендове, към 2100 година внушителна част от сушата на нашата планета ще се окаже под водата. В частност крайбрежните райони ще бъдат потопени на 50 %.

Най-застрашени ще бъдат крайморските територии, ситуирани на 10 метра над морското ниво. При най-лошия сюжет към 287 милиона души, или 4 % от международното население, могат да пострадат от крайбрежните наводнения. В парично изражения дебнещият общочовешки потоп може да нанесе вреди в размер от 14 трилиона $, което е 20% от международния БВП.

Въпреки че равнището на моретата се повишава относително постепенно, екипът на Ебру Кирецки от австралийския университет в Мелбърн твърди, че на човечеството му предстоят катастрофични естествени феномени. Увеличава се разрушителната мощ на приливите, на наводненията и на другите стихии на природата.

Специалистите са моделирали карта на света с териториите, които могат да се окажат под вода към 2100 година В Съединени американски щати ще бъдат отчасти наводнени бреговете на щатите Северна Каролина, Вирджиния и Мериленд, в Азия някои райони на Китай, Бангладеш и Индия, а в Океания - северната част на Австралия. В Европа значително ще пострадат северните елементи на Германия и Франция, а основната жертва на световното наводнения ще стане Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР