Новият вратар на Лудогорец Кристиян Кахлина, който бе взет по

...
Новият вратар на Лудогорец Кристиян Кахлина, който бе взет по
Коментари Харесай

Новият в Лудогорец: Толкова дълго чаках трансфер в такъв клуб

Новият вратар на Лудогорец Кристиян Кахлина, който бе взет по неотложност от някогашния тим на Валдас Дамбраускас - Горица, даде изявление пред net.hr*. Той бе взет чартърен от хърватския отбор с алтернатива за закупуване след края на сезона. Кахлина е рекордьор по следващи мачове без спиране в шампионата - 151.

- Кристиян, какви са първите ви усещания от Лудогорец?

- Пристигнах в София в понеделник, където бях три дни. Във вторник вечерта пристигна целият тим на Лудогорец, тъй като в сряда имахме мач за Купата против Царско село. След това се прибрахме в Разград. Направих няколко тренировки и съм удовлетворен.

-Успяхте ли да разгледате Разград?

- Честно казано, от самото начало съм на лагер, а в София бях в хотел. Правеха ми медицински прегледи, проби, тъй че бях зает. А и не съм пристигнал тук, с цел да преглеждам забележителности, а с цел да се потвърдя в тези три месеца. Базата в Разград е невероятна. Реално видяно, можете да бъдете в нея през целия ден. Чаках дълго за трансфер в клуб на толкоз високо равнище, който се бори постоянно за присъединяване в групите на Шампионската лига.

- Как се стигна до прехвърлянето ви в Лудогорец? От клуба пристигнаха да ви гледат в дербито с Хайдук, където играхте ужасно, а последните 15 минути даже бяхте със строшен пръст. Вместо вас обаче българите взеха треньора Дамбраускас.

- Всичко в действителност се случи бързо, в границите на два часа. Вече бях отписал всевъзможен трансфер. Дойде и онази събота, в която тренирахме за мача на идващия ден с Истра. Дори след заниманието останах за малко с Ловрич, с цел да упражнявам в допълнение и дузпи. Връщах се вкъщи и преди този момент влязох в едно магазинче, когато ми се обади Дамбраускас. След няколко минути общ диалог той ме попита дали желая да дойда в Лудогорец и, че би трябвало да взема решението доста бързо. Аз му споделих, че съм подготвен, тъй като знам, че отивам при него. Веднага по-късно нещата се получиха.
 Лудогорец демонстрира сериозен интерес към Ивайло Чочев
Лудогорец демонстрира сериозен интерес към Ивайло Чочев

Набелязан е за заместител на Светослав Дяков

- Как ви посрещнаха играчите?

- Има доста чужденци, каквато е и обстановката в Горица. Тепърва следва да се опознавам с новите си съотборници.

- Не скрихте възхищението си от базата на Лудогорец.

- Да, изискванията са страхотни. Клубът е сериозен, на доста високо равнище. Имат и няколко играчи, които са играли в топпървенства. Играчите, които са от 6-7 години в клуба, не могат да кажат и една неприятна дума. Единственият минус е, че Разград е в източната част на страната, а множеството тимове в елита са на запад и се пътува много. Базата на Лудогорец разполага с 4-5 затревени терена, можете да изберете къде да упражнявате. Има страхотна фитнес зала, кухня, готвач, който пътува с нас, където и да отидем. Клубът разполага с джакузи, сауна, криокамера, има стая с лазери за образование на вратари и играчи. Автобусът е на равнището на този на Динамо Загреб и е като някакъв мобилен апартамент. Тук всеки си знае работата и му остава да мисли само за футбол.

- Как се разделихте с Горица?

- Много сърдечно се разделихме. Президентът Чрънко даже персонално се сбогува с мен. Иначе за мен имаше и две предложения от Турция, само че моят избор се спря върху Лудогорец.*Превод " Мач Телеграф "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР