Новият воден режим на Перник, по който вода ще има

...
Новият воден режим на Перник, по който вода ще има
Коментари Харесай

Режимът на водата в Перник ще бъде затегнат в началото на следващата седмица

Новият воден режим на Перник, по който вода ще има единствено шест часа дневно, вместо 10, както е в този момент, ще бъде въведен при започване на идната седмицата. Тогава ще бъде свикано и съвещание на спешния щаб, сподели кметът на Перник Станислав Владимиров, представен от организация " Фокус ". Първоначално проектите бяха той да е реалност още от тази седмица.

При новия режим вода ще има от 16 до 22 часа. От 18 ноември насам тя се пуска по пет часа заран и пет вечер. От няколко дни от ВиК-Перник упорстват за режим, при който водата се пуска един път, защото хидравличните удари при него, водят до повреди.

" Имам уверението, че всички клиенти ще имат достъп до питейна вода във времевия график, който ще посочат в новия воден режим ", сподели Владимиров.

На въпрос докога ще продължи водният режим в града, кметът на Перник изясни, че плановете са до края на март и началото на април във воден режим да има задоволително водни количества, които да обезпечат достъп до питейна вода на всички клиенти. " Надяваме се времето да бъде по-благосклонно към нас и природата ", добави Станислав Владимиров.

Кметът разгласи, че има уверението от Министерство на регионалното развитие, че всички начертани стъпки, ще стартират да се извършват. Вчера министърът на районното развиване Петя Аврамова сподели, че има няколко разновидността за обезпечаване на спомагателна вода за Перник, само че следва специалисти от " Басейнова дирекция " в екоминистерството да кажат дали някой от тях е използван на процедура.

До момента, поради водната рецесия в Перник, бяха освободени ръководителят на ВиК-Перник Иван Витанов и регионалният шеф Ирена Соколова. Постановление на пернишката прокуратура пък твърди, че има доказателства за виновност и на министрите на районното развиване и екологията. Дали има задоволително данни за закононарушение от страна на Петя Аврамова и Нено Димов би трябвало да реши профилираната прокуратура.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7441)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР