Новият вицепремиер – този, който ще заеме поста на подалия

...
Новият вицепремиер – този, който ще заеме поста на подалия
Коментари Харесай

Каракачанов: Новият вицепремиер трябва да бъде посочен от НФСБ

Новият вицепремиер – този, който ще заеме поста на подалия оставка Валери Симеонов (лидер на НФСБ), би трябвало да бъде посочен от НФСБ. Това сподели в изявление за предаването „ Тази неделя” по bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов (лидер на ВМРО).

Той се аргументира с обстоятелството, че всяка от трите партии в дребната коалиция (ВМРО, НФСБ и „ Атака”) има собствен представител в изпълнителната власт – „ Атака” има министър – Емил Караниколов.

На въпроса дали за поста ще бъде препоръчан депутата от Обединените родолюбец Борис Ячев той отговори, че има два разновидността – да е от депутати на НФСБ, или да е персона отвън политиката.

Каракачанов отговори и на апела на Волен Сидеров да си подаде оставката. "То е креативно предложение. Цяла нощ мислех върху него. Продължавам да мисля креативен. Ще упорствам във вторник на съдружен съвет да разгледаме това креативно предложение и в случай че прерасне в сходна концепция, дискретна или не, няма проблем да си подам оставката “, съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Относно различен укор на Сидеров, че Обединените патриоти вървят по пътя на Реформаторския блок, той сподели: "Нека във вторник си отговорим на този въпрос – кой ни бута по този път ".

Красимир Каракачанов изясни и по какъв начин се е стигнало до подаването на оставката на Валери Симеонов. В петък Симеонов му се обадил по телефона и дружно отишли при премиера Бойко Борисов. Борисов реагирал обикновено на оставката, не е пропагандирал Симеонов за нищо.

"Попита го дали има концепция кой ще го замести. Нямаше, то и не е обсъждана. Не се опита да го разубеди, Симеонов си беше взел решението самичък “, разяснява вицепремиерът.

За митингите той счита, че има хора по улиците, които са там основателно, само че има и такива, които са за шоуто. Според Каракачанов не е обикновено да се затварят автомагистрали и да се пречи на стотици хиляди да се придвижват.

Ако решим, че общият интерес е по-голям от интереса на 10% от хората, ще вървим напред, сподели Каракачанов по отношение на бъдещето на този кабинет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР