Новият видеоклип на певицата Мариана Попова - Две хубави очи,

...
Новият видеоклип на певицата Мариана Попова - Две хубави очи,
Коментари Харесай

В новия клип на Мариана Попова са използвани незаконни кадри, твърди режисьор

Новият видеоклип на певицата Мариана Попова - " Две хубави очи ", е на път да провокира следващия скандал за авторски права на културно произведение у нас. Оказва се, че в него са употребявани нелегално фрагменти от кино лентата " Дамасцена " на режисьора Тодор Анастасов, който алармира за случая във facebook страницата на предаването " На кафе ".
Там режисьорът написа във връзка гостуването на певицата и излъчването на фрагменти от новия й клип в предаването, че " клипа " Две хубави очи " е с нелегално употребявани фрагменти от кино лентата " Дамасцена ", излязъл на екраните на 3 ноември 2018 година ".
" Според контракта ми на режисьор на кино лентата всяко потребление на фрагменти на снимания материал отвън кино лентата става с мое единодушие - такова аз не съм давал. Показването на клипа ще е нелегално и подсъдно ", написа Анастасов.
Припомняме, че преди време към кино лентата " Дамасцена ", където взе участие сътрудникът на Мариана Попова - артистът Веселин Плачков, се заформи различен скандал. Toгава режисьорът съобщи, че е почнала работата по напълно нов монтаж на неговата подготвена продукция от компанията Concept Studio без разрешението му и това на сценариста Мария Лалева. " Не става въпрос за съкращения, както практикува " Холивуд ", само че отново със единодушие на създателите, било то и авансово. Махнати са цели линии от кино лентата и подиуми ", твърди Тодор Анастасов. Пред Actualno.com той уточни, че въпросът виси в пространството от януари 2018 година
Както Анастасов, по този начин и продуцентът Мария Лалева, настояват, че имат публични документи, с които да удостоверят, че са носители на авторските права на кино лентата " Дамасцена ". Атанасов описа, че е бил принуден да се откаже от правото си върху продукцията в името на това лентата да бъде " довършена " от нов екип. За Тодор Анастасов това е безусловно неприемливо, защото съгласно него става дума за преправка на към този момент подготвен артикул, който е минал публична премиера с продадени билети, гостувания по киносалони и така нататък В основата на всичко по думите на Анастасов стои точно артистът Веселин Плачков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР