Новият вътрешен министър Младен Маринов обеща да спазва приемствеността и

...
Новият вътрешен министър Младен Маринов обеща да спазва приемствеността и
Коментари Харесай

Със сълзи на очи Младен Маринов пое поста на вътрешен министър

Новият вътрешен министър Младен Маринов даде обещание да съблюдава приемствеността и постигнатото от неговия предходник Валентин Радев. По време на публична гала в Министерство на вътрешните работи към този момент някогашният основен секретар съобщи, че главните му цели като министър са образованието на фрагментите в системата и понижаване на броя на пътните катастрофи.

Младен Маринов съобщи, че се усеща разчувствуван и със сълзи на очи благодари на сътрудниците в Министерство на вътрешните работи, с които е бил 28 години. Благодарност и извинения сервира и на фамилията си.

" Искам да благодаря на първо място на фамилията си, тъй като през цялото това време най-вероятно не съм бил най-хубавият татко. Предполагам, че това съм го правил, с цел да може и други фамилии да се усещат сигурни ", сподели разчувствуван Маринов.

" През цялото време с сътрудниците сме били на най-горещите точки, решавали сме комплицирани проблеми, които крепят институционалността и държавността, с убеждението сме, че са решавани в вярната посока “, сподели още той.

Маринов акцентира, че за 28 години доста пъти е бил реформиран:  " Като се каже тази дума внася повече боязън, в сравнение с вяра за по-добро. Реформи би трябвало да има, би трябвало да продължим с укрепването на системата, гарантиране на мира на професионалната конструкция да извършва отговорностите “.

Новият министър акцентира, че като приоритет ще подчертава в образованието на чиновниците, които работят на терен, с цел да се оправят в сложни задания. " Залагам на приемствеността, сътрудниците би трябвало да се усещат сигурни “, даде обещание Маринов.

Неговият предшественик Валентин Радев даде обещание да оказва помощ от Народното събрание по начертаната управническа промяна в Министерство на вътрешните работи. Пред медиите той още един път акцентира, че за година и четири месеца е направено доста – системата е нормализирана, понижен е броят на пътнотранспортните катастрофи и най-много сполучливо е опазена сигурността по време на българското европредседателство.

Двамата си размениха и дарове за спомен. Маринов подари на Радев картина от колажи със фотоси, в които взе участие досегашният министър и плакет на Министерство на вътрешните работи, а Радев – тиролска шапка и химикалка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР