Новият вътрешен министър и бивш главен секретар на МВР Младен

...
Новият вътрешен министър и бивш главен секретар на МВР Младен
Коментари Харесай

Младен Маринов още мисли за нов главсек

Новият вътрешен министър и някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов към момента няма съответен човек, с който да е разговарял , който да заеме поста основен секретар, само че той би трябвало да бъде човек от системата .

" Но има служба заместник-главен секретар. В момента той извършва функционалностите на основен секретар ", разяснява той пред НоваТВ. По думите му, тематиката до през вчерашния ден не е била на дневен ред, само че ще бъде разисквана в Министерски съвет. Засега Ивайло Спиридонов и Христо Терзийски са имената, които стоят зад вероятните оферти за нов основен секретар. Вътрешният министър уточни още, че няма период за назначението на нов основен секретар на министерството.

Маринов разяснява случая със арестуваните публицисти от Радомир и поддържа дейностите на полицията. Той изрази мнение, че службите работят неотложно след приемане на сигнал и по-рано не е било открито, че арестуваните са публицисти. Припомняме, че публицистите бяха арестувани след подаване на сигнал до ГДБОП за компания в региона на Перник и Радомир, която се готви да гори секретни документи. Малко след определяне на самоличността им, публицистите бяха освободени, само че тематиката провокира интернационален отзив.

Запитан по какъв начин полицията ще задържи оповестените за търсене Арабаджиеви , които при акция на полицията се оказаха в чужбина, Младенов намерено съобщи, че " при всяка акция се работи в съответната конюнктура и лицата ще се заловен ".

 Маринов пази приемствеността
Маринов пази приемствеността

Валентин Радев сяда на депутатската банка

" Притесняват ме огромните упования, които ме карат да се активизирам и да се покажа във върхова форма ". Младенов призна, че страстта е необяснима, " защото това, въпреки всичко, е огромен интервал и това е интервалът в който действително ни е осъзнатият живот досега ". Министърът изрази признателност към фамилията си при полагането на клетвата за новия пост и съобщи, че то постоянно го е подкрепяло.

Министърът не отвърна на рецензиите на президента Радев , който в четвъртък изрази оценката си за избора на Маринов за висшия пост. Държавният глава съобщи, че " просто е парадоксално: министър председателят маха министър на вътрешните работи поради мърлявата работа на полицията. А по закон тази мърлява работа се възнамерява, провежда, управлява и управлява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който пък надлежно, поради тази мърлява работа, се предлага за министър. Аз не го разбирам това ", сподели още Радев. Новият вътрешен министър се разгласи за разговор с институциите . " Аз стъпвам на обстоятелства, само че той има своя преценка ", добави той.

 Цветанов даде обещание координиране с президента на новия главсек
Цветанов даде обещание координиране с президента на новия главсек

И поддръжка за новия вътрешен министър Младен Маринов

анкета
Ще работи ли Министерство на вътрешните работи по-добре с служител на реда за министър?
Да Не Както си знаем Само служителите на реда няма да стачкуват Нямам мнение Виж резултати
Да

Не

Както си знаем

Само служителите на реда няма да стачкуват

Нямам мнение

Припомняме, на 13 септември в Народното събрание бе планувано разискването на измененията в кабинета.

Рокадите в кабинета се проточиха три седмици откакто президентът Румен Радев не подписа указа за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

След завръщането си от Латвия, президентът съобщи, че декрет не може да се подпише без координиране.

Това бе разтълкувано от ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов като опит за борба.

На 19 септември, от секретариата потвърдиха, че в президентството са импортирани нужните документи за съгласувателна процедура и президентът е подписал указа.

 За Румен Радев назначението на Маринов за министър е парадоксално Обновена
За Румен Радев назначението на Маринов за министър е парадоксално

Президентът не дава още оценка на новите министри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР