Новият вариант на ковид Пирола често причинява възпаление на очите.

...
Новият вариант на ковид Пирола често причинява възпаление на очите.
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Новият вариант на ковид Пирола често причинява възпаление на очите

Новият вид на коронавирус " Пирола " постоянно предизвиква инфектиране на очите. Това съобщи в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " проф. Тодор Кантарджиев.
" Възпалението на очите най-често визира децата. 25% от подрастващите имат такова инфектиране при новия вид на коронавирус ", заяви вирусологът.
Експертът изясни, че сегашният коронавирус е сезонна вирусна зараза.
" Това, което до известна степен смущава международната здравна общност, е възникването на нов вид на коронавирус BA2.86 или по този начин наречената " Пирола ".Този вид има 35 разновидности в белтъка на шипа, което е една необичайност. Това значи, че на новият вид три пъти по-слабо му работят имунните серуми ", сподели Кантарджиев.
" Пирола " се популяризира по-трудно, само че към този момент е засечена допълнително от 10 страни, в това число в Гърция, Франция, Англия, Съединени американски щати.
Проф. Тодор Кантарджиев предложи да се проветряват постоянно пространствата, по опция публични събития да се провеждат на открито, хигиената да бъде на високо равнище и в случай че има доста хора да си слагаме маски.
Професорът предизвести, че бързите антигенни проби в първите дни на инфекцията не потвърждават ковид.
" Това значително се дължи на разновидностите в новия вид на вируса ".
Проф. Кантарджиев предложи да се направи бустерна доза на към този момент имунизираните, а тези, които не са се ваксинирали - да го създадат.
" Най-важното за хората е, че тези които са преболедували ХВВ, те са предпазени от новия вид ", сподели вирусологът.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР