Новият вариант на ковид – Пирола, често причинява възпаление на

...
Новият вариант на ковид – Пирола, често причинява възпаление на
Коментари Харесай

Новият вариант на COVID причинява възпаление на очите, по-слабо му действат ваксините

Новият вид на коронавирус – " Пирола ", постоянно предизвиква инфектиране на очите, изключително при децата. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

" Възпалението на очите най-често визира децата. 25% от подрастващите имат такова инфектиране при новия вид на коронавирус ", заяви вирусологът.

Експертът изясни, че сегашният вид на ковид е сезонна вирусна зараза.

" Това, което до известна степен смущава международната здравна общност, е възникването на нов вид на коронавирус BA2.86 или по този начин наречената " Пирола ".Този вид има 35 разновидности в белтъка на шипа, което е една необичайност. Това значи, че на новият вид три пъти по-слабо му работят имунните серуми. " - сподели Кантарджиев.

" Пирола " се популяризира по-трудно, само че към този момент е засечена допълнително от 10 страни, в това число в Гърция, Франция, Англия, Съединени американски щати.

Проф. Тодор Кантарджиев предложи да се проветряват постоянно пространствата, по опция публични събития да се провеждат на открито, хигиената да бъде на високо равнище и в случай че има доста хора да си слагаме маски.

Професорът предизвести, че бързите антигенни проби през първите дни на инфекцията не улавят ковид.

" Това значително се дължи на разновидностите в новия вид на вируса ", разясни той.

Проф. Кантарджиев предложи да се направи бустерна доза на към този момент имунизираните, а тези, които не са се ваксинирали – да го създадат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР