Новият вариант на електромобила на Honda - субкомпактния Fit/Jazz ще предложи

...
Новият вариант на електромобила на Honda -
субкомпактния Fit/Jazz ще предложи
Коментари Харесай

Honda ще предложи достъпен ценово вариант на серийния си електрокар Fit/Jazz EV

Новият вид на електрическия автомобил на Honda - субкомпактния Fit/Jazz ще предложи пробег с едно зареждане на акумулаторите си от 300 км. На японския пазар машината ще струва около два милиона йени или 15 500 евро.

Honda Fit си има хибридна трансформация, само че от компанията разпореждат огромни надежди именно на изцяло електрическия вид. Той би трябвало да е изцяло след две години, като проектите са за произвеждане на 100 000 коли годишно. Главните козове на колата ще са положителният пробег и ниската й в сравнение с конкуренцията цена. Nissan Leaf например предлага проег от 400 км по японския цикъл JC08 и цената му потегля в Япония от 3 150 360 йени (24 570 евро). Leaf е по-голям по мярка, само че пък е веднъж и половина по-скъп.

Партньор на Honda в този план е китайският производител на тягови акумулатори Contemporary Amperex Technology (CATL). Миналата есен в границите на автосалона във Франкфурт японската марка представи концепт за дребен градски автомобил с името Urban EV. Серийното произвеждане на новия електрически градски модел ще стартира през идната година.

Сред забавните нови системи на марката е Automated Network Assistant или персонален електронен асистент, анализиращ поведението на лидера и съгласно с него подпомага иконоическата успеваемост на движението на автомобила с подсещане, кога е най-добре да се зареди акумулаторът или пък да се върне излишъка от електрическа енергия назад в мрежата против възнаграждение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР