Новият вариант на COVID-19 Омикрон може би ще бъде краят

...
Новият вариант на COVID-19 Омикрон може би ще бъде краят
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: С Омикрон може би всичко ще приключи

Новият вид на COVID-19 Омикрон може би ще бъде краят на пандемията. Това съмнение направи инфекционистът доцент Атанас Мангъров  Атанас Мангъров Атанас Христов Мангъров е български лекар – инфекционист и педиатър. Роден.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 67
Пред медиите той разяснява, че Омикрон нулира всички направени до момента ваксини, тъй като те не работят против него.

Според първичните данни, въпреки и на този стадий недотам достоверни, новият вид на COVID-19 предизвиква относително леко заболяване, което ще даде опция на инфектираните да се движат в обществото, ще заразяват другите а това ще докара до по този начин търсения краен колективен имунитет, изясни инфекционистът.

Доц. Мангъров е безапелационен, че всички опити за всяване на поредна порция боязън са извънредно неуместни.

А апелите за 100-дневен период за основаване на ефикасна ваксина против Омикрон ще бъде напълно на гърба на хората, на които ще бъде направена тази ваксина, счита още инфекционистът.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 67  Вирусолог: PCR тестванията ще оказват помощ за бързото секвениране на Омикрон Вирусолог: PCR тестванията ще оказват помощ за бързото секвениране на Омикрон  Д-р Симидчиев: Добре ще е Омикрон да е доминантен вариант, в случай че предизвиква по-леко боледуване Д-р Симидчиев: Добре ще е Омикрон да е доминантен вариант, в случай че предизвиква по-леко боледуване  Австрийският здравен министър: Ваксинираните са по-добре предпазени от новия вариант на COVID-19 Австрийският здравен министър: Ваксинираните са по-добре предпазени от новия вариант на COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР