Новият управляващ директор на МВФ Кристалина Георгиева заяви, че е

...
Новият управляващ директор на МВФ Кристалина Георгиева заяви, че е
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Готова съм да бъда подложена на изпитание

Новият ръководещ шеф на МВФ Кристалина Георгиева съобщи, че е „ подготвена да бъде подложена на тестване “ в миг, в който войните в световната стопанска система настъпват по няколко фронта, оповестява БГНЕС.

``
реклама

Българската икономистка приказва малко, откакто беше доказано, че тя ще наследи на поста Кристин Лагард отпред на най-голямата кредитна институция в света. Тя ще встъпи в служба на 1 октомври.

Георгиева преди този момент беше вторият човек в Световната банка и става първи водач на организацията от разрастваща се стопанска система. Традиционно, шефовете на МВФ се избират от стопански могъщи страни в Западна Европа като Франция и Германия. Французойката Лагард напусна поста с цел да смени Марио Драги като президент на Европейската централна банка – или централната банка на Еврозоната.

Кристалина Георгиева ще ръководи МВФ в миг на възходящ протекционизъм в световната стопанска система – резултат от политиката на Доналд Тръмп „ Америка първа “, поради която се отхвърли от редица съглашения и стартира комерсиална война с Китай, написа Скай. Ефектът й се усети по целия свят с понижаване на търсенето, което навреди на страните, зависещи от износа.

Несигурността към Brexit продължава да оказва мощен напън върху икономическата рецесия в Аржентина, която сега е предмет на стратегия на МВФ и ще бъде главен приоритет в миг, когато страната върви към сложни избори. Финансовите пазари са в нервна възбуденост поради страховете от световна криза.

Георгиева, която беше единствената номинация за поста в МВФ, съобщи пред кореспонденти, че провокациите пред Фонда включват оправянето с високите задължения на някои страни.

„ Предупредителните сигнали са на всички места и ние би трябвало да бъдем подготвени да бъдем сложени на тестване “, съобщи Георгиева. „ Моят неотложен приоритет в МВФ ще бъде да оказа помощ на членовете да минимизират риска от рецесии и да бъдат подготвени да се оправят със сривове “.

Икономисти настояват, че чакат, че Кристалина Георгиева ще се концентрира върху битката с неравенствата, проблемите на околната среда и потребността повече запаси да бъдат ориентирани към разрастващите се страни, защото това са проблемите, с чието решение тя беше известна в Световната банка. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР