Новият управляващ директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева приветства

...
Новият управляващ директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева приветства
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева похвали данъчната реформа на Тръмп

Новият ръководещ шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева приветства "храбростта на администрацията на Тръмп да употребява данъчна промяна, с цел да подтиква по-голям напредък ".

В извънредно изявление за HBO Георгиева споделя, че в границите на петгодишния си мандат тя ще успее да убеди Съединени американски щати да отделят повече пари за вноски във фонда.

Българката оглави МВФ, откакто бе във Световната банка, където беше изпълнителен шеф и където тя беше основна част от екипа, който получи доста нарастване на капитала от Съединени американски щати.

Основният чиновник на администрацията на Тръмп, който отговаряше за тези договаряния, беше Дейвид Малпас, който тогава беше в Министерството на финансите и който в този момент ръководи Световната банка. Георгиева го разказва като другар.

В изявлението ръководителката на МВФ дава обещание, че по време на своето ръководство ще сближи двете институции.

Коментирайки предизборните политически дискурси в Съединени американски щати, Георгиева акцентира, че е сигурна, че американците са "толкова прагматични ", че в никакъв случай не биха отишли към "посредствеността " на социализма.

"Съединените щати са една от най-добре разрастващите се стопански системи и това е по този начин, тъй като имаха смелостта да употребяват данъчната промяна, с цел да подтиква по-голям стопански напредък. Аз поздравявам смелостта на администрацията на Тръмп да употребява данъчна промяна, с цел да подтиква по-голям напредък ", показва още Кристалина Георгиева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР