Новият украински президент Володимир Зеленски заяви в слово при встъпването

...
Новият украински президент Володимир Зеленски заяви в слово при встъпването
Коментари Харесай

Зеленски разпусна предсрочно украинския парламент

Новият украински президент Володимир Зеленски съобщи в слово при встъпването си в служба, че разпуска Народното събрание и привиква предварителни избори, без да изчаква вота, който би трябвало да се състои през октомври, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Разпускам Народното събрание ", съобщи той пред депутатите и делегациите от чужбина, събрани на тържествено съвещание на Върховната рада.

Украинският министър на защитата Степан Полторак подаде оставка, откакто новият президент прикани членовете на държавното управление да "освободят място за бъдещите генерации ".

"Задължавам се с всички свои каузи да не отстъпвам суверенитета и независимостта на Украйна, да се грижа за богатството на Отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да не отстъпвам правата и свободите на жителите, да съблюдавам Конституцията на Украйна и законите на Украйна, да извършвам отговорностите си в полза на всички сънародници, да покачвам престижа на Украйна в света ", сподели новият държавен глава, представен от Българска телеграфна агенция.

Зеленски съобщи, че негова първа задача на президентския пост ще бъде прекратяването на огъня в Източна Украйна. Той прикани украинците да се връщат в страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР