Новият украински президент Володимир Зеленски заяви днес в слово при

...
Новият украински президент Володимир Зеленски заяви днес в слово при
Коментари Харесай

Първи указ на новия президент на Украйна - разпускане на парламента

Новият украински президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден в слово при встъпването си в служба, че разпуска Народното събрание и привиква предварителни избори, без да изчаква вота, който би трябвало да се състои през октомври, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разпускам Народното събрание ", съобщи той пред депутатите и делегациите от чужбина, събрани на тържествено съвещание на Върховната рада. Агенция Франс Прес припомня обаче за " юридическите неясноти към опцията той да стартира съответната процедура, изискваща спазването на голям брой условия ".

" Задължавам се с всички свои каузи да не отстъпвам суверенитета и независимостта на Украйна, да се грижа за богатството на Отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да не отстъпвам правата и свободите на жителите, да съблюдавам Конституцията на Украйна и законите на Украйна, да извършвам отговорностите си в полза на всички сънародници, да покачвам престижа на Украйна в света ", сподели Зеленски, откакто постави клетва като президент на Украйна

Зеленски съобщи, че негова първа задача на президентския пост ще бъде прекратяването на огъня в Източна Украйна. Той прикани украинците да се връщат в страната, показва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР