Новият украински президент Володимир Зеленски върна на управлявалия два мандата

...
Новият украински президент Володимир Зеленски върна на управлявалия два мандата
Коментари Харесай

Зеленски върна на бившия грузински президент Саакашвили украинското му гражданство

Новият украински президент Володимир Зеленски върна на управлявалия два мандата грузински президент и губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили поданството, отнето му по време на предшественика Петро Порошенко. Това заяви администрацията на президента.

Саакашвили, получил украински паспорт с декрет на Порошенко на 29 май 2015 година, на процедура остана без поданство две години по-късно. Причината бе, че през декември 2015 година, - половин година след назначението си за губернатор на Одеска област, бе лишен от грузинско.

Той се задържа като губернатор близо година и половина, като през това време подлагаше на критика централните управляващи, в това число президента Порошенко, който през февруари 2015г. го притегли измежду съветниците си. Саакашвили обвиняваше в корупция премиера Арсений Яценюк и имаше персонален спор с вътрешния министър Арсен Аваков.

Преди година и половина той опита да сплоти опозицията против " корумпираните " управляващи в страната.

Саакашвили благодари на Зеленски за решението му във " Facebook ". Преди това той дефинира постъпката на Порошенко, който му лиши поданството, за " дело да неподобаващ президент ", а връщането - за дело на заслужен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР