Новият турнир Лигата на нациите стартира със скандал. От Датската

...
Новият турнир Лигата на нациите стартира със скандал. От Датската
Коментари Харесай

Скандал в Дания, пускат отбора по футзал в Лигата на нациите?

Новият шампионат Лигата на нациите започва със скандал. От Датската футболна федерация оповестиха, че няма да играят своя мач с Уелс.

Причината е неуспеха на договарянията сред федерацията и играчите за ново съглашение по отношение на договорите им. В основата на спора е правото на националите да подписват рекламни контракти с компании, които са конкурентни на спонсорите на федерацията. Има различия и във връзка с изискванията за пътешестване на футболистите по лагери на националния отбор.

Вчера профсъюзът на играчите отхвърли предлагането на Федерацията за новия контракт. Играчите желаеха да бъде удължено сегашното съглашение, с което да се изиграят идните два мача, преди да се възобновят договарянията през октомври. Федерацията обаче отхвърли.

Според датската преса, играчите към този момент са се завърнали по клубовете си.

На датчаните следва контрола със Словакия в сряда, преди старта на Лигата на нациите в неделя против Уелс. Интересното е, че " аления динамит " няма да бъде воден от Ааге Харейде в тези два мача, тъй като от федерацията не желаят той да тренира тим, който не е селектирал.

Скандинавците може да излязат с пробен състав от дебютанти или да пуснат младежката си групировка. Има и вид против уелсците да излезе... националният отбор на Дания по футзал.

Скандалът може да докара до изваждането на Дания от Евро 2020.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР