Новият централен защитник и капитан на „Милан” Леонардо Бонучи реши

...
Новият централен защитник и капитан на „Милан” Леонардо Бонучи реши
Коментари Харесай

Леонардо Бонучи с прочувствено писмо за сбогом с „Ювентус”

Новият централен бранител и капитан на „ Милан” Леонардо Бонучи реши да се сбогува уместно с досегашния си отбор „ Ювентус”. С „ бианконерите” Бонучи завоюва шест трофеи от Серия „ А” и още куп титли.

Сега обаче бранителят избра различен път. Медиите в Италия интензивно настояват, че огромна роля в решението на Бонучи да премине в „ Милан” след трансфер за 40 млн. евро е спор с треньора на „ Юве” Масимилиано Алегри и с някогашния му сътрудник в отбора – Андреа Бардзали.

Каквото и да се е случило обаче 7-те сезона в Торино очевидно са оставили отпечатък в сърцето на 30-годишният Бонучи, който посредством особено обръщение в италианския вестник „ Газета дело Спорт” си взе довиждане с „ Ювентус”.

То гласи:

" Изминаха седем сезона, седем сезона на победи и сбъднати фантазии, на израстване, осъществено с помощта на изключителната ми връзка с целия клуб „ Юве”. Шест трофеи на Италия, всички претърпени и извоювани с доста битка. Естествено, изпитвам огромно страдание, че не успяхме да спечелим Шампионската лига, само че по-силна е гордостта от постигнатия триумф и от това, че бях част от голямото семейство на „ Юве”.

Винаги съм давал всичко от себе си. Така беше до самия край. Получих, дадох и научих. Днес, обръщайки се обратно, виждам, че това към момента е една чудесна история, която заслужава да приключи с цялостно почитание и любов, без да остава отрицателна диря върху всичко, което преживяхме с клуба, с капитана, моите съотборници и почитателите.

Една удивителна история. Благодаря ти за всичко, Юве! "

Капитанът на " Ювентус " Джанлуиджи Буфон, който заема особено място в писмото на Бонучи, също изпрати малко обръщение към своя сътрудник и другар посредством профилите си в обществените мрежи:



" Съотборници и спътници. Извървяхме веднъж дружно. Един печеливш път. Желая ти най-хубавото отсега нататък, само че ще ми липсваш... ", написа 39-годишният номер 1 на " Юве " Джанлуиджи Буфон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР