Новият център ще обслужва клиенти от автомобилната индустрияОткриването на инженерен

...
Новият център ще обслужва клиенти от автомобилната индустрияОткриването на инженерен
Коментари Харесай

Siemens откри инженерен хъб във Варна

Новият център ще обслужва клиенти от автомобилната промишленост

Откриването на инженерен център във Варна е значимо събитие за Siemens България и морската ни столица

Siemens България открив а още едно значимо звено у нас – нов инженерен хъб във Варна, който ще работи за клиенти от автомобилната промишленост, оповестиха от софтуерната компания.

„ Това е извънредно значимо събитие за нас, още повече, че се случва в годината, в която компанията отбелязва 140 години наличие в страната “, съобщи основният изпълнителен шеф на Siemens България доктор инж. Боряна Манолова по време на откриването.

Центърът ще обслужва автомобилната промишленост, като в него ще се създават и внедряват новаторски системи за автоматизация и цифровизация на индустриалните процеси на някои от най-големите автопроизводители в света.

Страната ни, и по-специално Варна, е определена като локация за новия хъб при сериозна конкуренция със прилежащи страни, заяви Теодор Маринов – началник на направленията „ Дигитализирано произвеждане & Процесни промишлености и задвижвания” на Siemens България.
още по тематиката
Той подчертава върху преимуществата на Варна, измежду които смисъла му като значим транспортен център, постоянното развиване на вложенията в района, както и високото равнище на просветителните институции.

Хъбът започва с екип от 12 души, като броят им ще нараства паралелно с разширението на активността. До края на идната година се чака чиновниците да станат 30.

Екипът сплотява специалисти, профилирани в 4 разнообразни профила – инженери проектанти, инженери програмисти, инженери автоматизация – PLC програмиране, както и инженери автоматизация – роботно програмиране.

Варна разполага с 6 университета, измежду които и ТУ-Варна и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “, които образоват доста положителни експерти, акцентира зам.-кметът Пейчо Пейчев.

По неговите думи, напъните на общинското управление са ориентирани към развиването на ИТ бранша и високотехнологичните производства. Сред целите на града са Индустрия 4.0 и основаването на добра бизнес среда за такива производства, сподели още Пейчев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР