Новият трети лъч на метрото ще бъде пуснат в края

...
Новият трети лъч на метрото ще бъде пуснат в края
Коментари Харесай

Пускат третия лъч на метрото до началото на август

Новият трети лъч на метрото ще бъде пуснат в края на юли или началото на август.

Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова след ревизия на метростанция " Хаджи Димитър ", представена от bTV.

Решено е да бъдат пуснати всички 8 метростанции от бул. " Владимир Вазов " до улица " Житница ", а не както беше оповестено по-рано - първо да проработят единствено централните 5 спирки.

" Тестовете на влаковете не престават в първия 8-километров сектор на третата линия. Строителните действия завършиха в период в края на предходната година и от ноември започнаха тестванията. Трябваше да продължат 6 месеца по контракт. Заради изключителната обстановка част от екипа на " Сименс " беше изтеглен и темпото на тестванията върви по-бавно ", изясни Фандъкова.

Над 5 пъти е понижението на пасажерите за последните няколко седмици - от 300- 350 хиляди пътуващи на ден, на към 70 хиляди всеки ден.

Столичният кмет съобщи още, че от 7 май връщат синята и зелената зона, като по едно и също време с това стартира и поетапно да възстановяват графиците на градския превоз.

" Най-напред, още от 7-ми, ще стартираме с електротранспорта, трамваите и тролеите, които минават през центъра, а от понеделник чакам да влязат в делнични написания както метрото, по този начин също и наземният градски превоз поетапно в границите на идната седмица. Засега остава пониженото работно време - вечерно време надлежно до 22 и 22:30 за крайградските линии и метрото ", изясни градоначалникът.

Фандъкова уточни, че ще следят доста деликатно в идващите дни и при положение, че ползата от страна на пасажерите се ускори, имат подготвеност да върнат и крайните часове на разписанията. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР