Новият треньор на Валдас Дамбраускас говори пред сайта 15min.lt, разказвайки

...
Новият треньор на Валдас Дамбраускас говори пред сайта 15min.lt, разказвайки
Коментари Харесай

Дамбраускас: Мога да помогна на Лудогорец да играе по-добре и да печели

Новият треньор на Валдас Дамбраускас приказва пред уеб страницата 15min.lt, разказвайки за договарянията сред него, и " орлите ". Той съобщи, че високите цели на българския първенец не го плашат.

" Никой не ми се е обаждал да ми каже, че ме е следил. Знам по какъв начин работи Лудогорец. Когато играхме с Жалгирис против тях, те имаха секрети сътрудници, които бяха отседнали за две седмици във Вилнюс, наблюдавайки скрито нашите тренировки и мачове. Подобно на мен, когато играя против тим в Европа или даден състезател, проследявам изкъсо всичко. Когато се появява опция, когато имаш потребност от този човек, тогава се свързваш. Не се колебая, че множеството огромни клубове гледат повече от един треньор или състезател. Това е просто позвъняване, те постоянно си наподобяват - интересувате ли се от нас, бихте ли приели? Винаги е забавно да се видиш на по-високо равнище, само че първият отговор е - " Имам контракт и сега не можем да приказваме нищо ". Първо би трябвало да получа позволение от сегашния ми клуб за договаряния и диалози ", призна треньорът.

" Имаше условия от моя страна. Знам добре Лудогорец, какви са опциите и играчите в състава. От моя страна, имам убеждението, че мога да оказа помощ на този тим, да играе по-добре и да завоюва. Вярвам, че ще го направя. Целите са доста високи. Спечелването на локалното състезание не може да предстои на въпрос, просто би трябвало да се направи. Следващата фаза са групите на Лига Европа. Мечтая да играя в Шампионската лига с този тим. Искам да го върша всеки сезон. Целите ни съответстват, което е отлично. Лудогорец е най-хубавият тим в България ", съобщи още литовецът.

" Единственото подозрение беше, в случай че клубовете не се схванат. Благодаря на ХНК Горица, че ми помогнаха. Не се сещам за друго предизвикателство. Никога не съм си поставял ниски цели още през цялото време на кариерата ми. Когато бях помощник в Екранас, задачата беше ясна - първенец и присъединяване в Европа. После в Жалгирис, тимът в никакъв случай не си поставяше друга цел. Целта даже беше - да спечелим всички мачове в литовското състезание. Когато дойдох в ХНК Горица, тимът беше в средата на таблицата. Сега оставям отбора на по-висока позиция. Високите цели и преследването им не са нови за мен. Свикнал съм да виждам тимовете си на първото място или покрай него. Всяка друга цел е неприемлива за мен. Целите на Лудогорец не ме плашат. Мисля, че е привилегия да реализирам високи цели под подобен огромен напън. Ако имате напън и вървите напред, това е привилегия. Ще повторя, най-лошо е да играеш за нищо, да си в средата на таблицата и да мислиш, че ще загубиш ", сподели той.

" Познавам тима добре посредством мачовете, които гледах. От времето, в което играхме с Жалгирис против отбора, са останали доста играчи. Следил съм всичко в последните три години, мисля че съм добре осведомен. Разбира се, сигурен съм, че най-важна е директната връзка. Трябва да се приспособяваме едни с различен. Много е значима връзката сред нас ", добави още той.

" Не се интересувам от обществените мрежи. Единствената оценката на работата са резултатите. Мисля, че съм доказвал това нееднократно е кариерата си. Ако си спомняме какво писаха почитателите или футболните хора, когато пристигнах в Жалгирис... Беше ненадейно, тъй като млад треньор без опит в подобен клуб и така нататък Трябва да го потвърждавам всякога от началото до в този момент и не ме интересува. Разбирам хората, искащи положителното за своя тим. Мога единствено да им кажа, че тяхната рецензия ми оказва помощ. Ще работя още по-сериозно, даже по-добре, ще дам всичко от себе си, с цел да могат тези хора да се гордеят със своя клуб и неговите достижения ", съобщи Дамбраускас. efbet Лига 16 кръг, неделя 13 декември  Лудогорец 1:0краен резулат  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР