Новият треньор на Барселона Кике Сетиен беше официално представен на

...
Новият треньор на Барселона Кике Сетиен беше официално представен на
Коментари Харесай

Кике Сетиен: Вчера се разхождах сред кравите, днес съм треньор на Барса, на най-добрите!

Новият треньор на Барселона Кике Сетиен беше публично показан на " Камп Ноу " през днешния ден. Договорът му е за две години и половина, само че има уговорка, съгласно която може да бъде преустановен през лятото. Това ще стане, в случай че не извърши поставените цели.

Ето какво сподели някогашният ментор на Бетис:

" Благодаря на клубното управление за опцията да бъда тук. Дори и в най-смелите си фантазии не съм си го представял. Аз съм доста прочувствен човек и през днешния ден е специфичен ден за мен. Развълнуван съм от този план, от това предизвикателство. Най-важното е да се опитам да пренеса върху играчите моят възторг и желанието ми за работа.

Вчера се разхождах измежду кравите на село... Днес съм в клубната база на Барселона, тренирайки най-хубавите играчи в света. Аз съм в един тим, който в никакъв случай не бих могъл да подобря, тъй като това е максимумът.

Винаги съм бил в положителни взаимоотношения с Ернесто Валверде. Ценя свършената от него работа и ще се опитам да подкрепям контакт с него, тъй като има доста неща от неговия престой, които ще са ни от изгода.

В месеците, в които чаках да поема нов тим, си мислех, че ще случа на подобен, който е обратно в класирането и е в неприятна поредност. А поех водача в Ла Лига.

Загубата в Суперкупата на Испания може би ще има последици, само че би трябвало да благодаря на Валверде за свършената от него работа и за обстановката, в която заварих тима. Не е обикновено да напуснеш тим, който е преди всичко в класирането.

Нещата са ми доста ясни. Винаги чувам останалите, само че е доста мъчно да се отрека от това, в което съм уверен. Аз съм първият, който ще отбрани своя тим и ще почине със своите хрумвания. Барса ще продължи по своя път и ще се подобрим във всяко допустимо отношение.

Ако младите играчи работят крепко и играят добре, те ще получат шанса си. Първият тим би трябвало да знае, че не може да се отпусне.

Системата? Тя може да бъде 4-3-3 или 4-4-2. Може да варира съгласно събитията, само че философията няма да се промени. Моят тим ще играе добре.

Суарес? Загубихме значим състезател, само че би трябвало да мислим за играчите, които имаме. Това е по-важно.

Отне ми единствено пет минути, с цел да приема това предложение. Нямам обстойно CV, нямам титли, само че демонстрирах каква е моята философия, по какъв начин играят моите тимове. Благодарен съм за тази голяма опция.

Напълно съм уверен, че мога да предам концепциите си на този тим. Трябва да продължаваме да работим интензивно, всеки ден ".
 Валверде се сбогува с Барселона
Валверде се сбогува с Барселона

Каталунците разгласиха обръщението на специалиста
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР