Новият Терминал 3 на летище София ще бъде без ръкави,

...
Новият Терминал 3 на летище София ще бъде без ръкави,
Коментари Харесай

Ограмен скандал! Правят Терминал 3 на летище София без ръкави


Новият Терминал 3 на летище София ще бъде без ръкави, което не отразява най-новите трендове, обявиха за "Скандал " архитекти. Според тях от тази позиция техническата оферта на "Соф кънект " не е най-хубавата. В международен мащаб се вършат нови терминали с повече ръкави за по-голямо улеснение на пасажерите. По този метод те се качват или слизат по-бързо от самолетите. Към 2030 година въпреки всичко се чака трафикът на летище София да се усили.

По показания на медиите план се вижда, че остават ръкавите единствено на настоящия терминал 2. Те ще бъдат 9 на брой. Вероятно задачата е да се спестят пари за бъдещата инвестиция, обявиха архитектите. От това обаче ще страдат пасажерите, които ще се транспортират с рейсове.

Терминал 2 ще усили потенциала си и ще включва нови местоположения на атрактивни търговски площи. Освен модернизацията на оборудванията за обслужване на пасажерите, комерсиалната зона също ще бъде разширена с нови магазини, предопределени за заминаващите пасажери, както и обособени места за хранене.

До 2022 година основните вложения ще са за новото настройване на двата терминала. Предвидени са промени в ръкавите за качване в самолета, както и нов паркинг за коли. Ще се създадат вложения във водоснабдителното оборудване, пречиствателната станция за отпадни води, система за наблюдаване на насипи по крайбрежията на река Искър. Ще бъдат направени вложения в летищното съоръжение и инфраструктура, които ще подобрят доста оперативната успеваемост на летището.

До 2030 година пък ще бъде построен новият Терминал 3. Това ще стане с извеждането от употреба на Терминал 1, който най-вероятно ще се употребява единствено за преместването на товари.

Изборът на "Соф кънект ", в който акционери са френският фонд Meridiam и строителната компания "Щрабаг ", а съветник е летище "Мюнхен ", беше избран за неочакван. Офертата на спечелилия планува да заплаща на страната 24.5 млн. евро годишно заплащане и да влага в идващите 35 години от концесията 608 млн. евро (плюс желаната от всички сума от 550 млн. лева в началото плащане). Офертата беше третата по мощ на база годишното заплащане към страната. Предимството, което обезпечи избора на "Соф кънект ", е техническата оферта.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР