Новият световен шампион Аржентина, който през миналия декември в Катар

...
Новият световен шампион Аржентина, който през миналия декември в Катар
Коментари Харесай

Аржентина изтегля 10-и номер от употреба след оттеглянето на Меси

Новият международен първенец Аржентина, който през предишния декември в Катар след 36-годишно спиране още веднъж завоюва международната корона, ще отдръпна фланелката с №10, когато най-хубавият футболист Лионел Меси, за мнозина и най-хубавият за всички времена, реши да се отдръпна от националния тим.

Президентът на Аржентинската федерация (АФА) Клаудио Тапия разгласи тази информация за отдръпването на номера, който първо беше носен от Диего Марадона, а в този момент от Лео Меси.

„ Когато Меси се отдръпна от националния тим, ще изтеглим номер 10 от националния тим и никой състезател след него няма да го носи. Мисля, че Лео заслужава такава чест “, сподели Тапия.

Сигурното е, че Меси ще играе за Аржентина до идващото лято, когато е Копа Америка в Съединени американски щати, където " гаучосите " ще пазят извоюваната през 2021 година купа на " Маракана " в Рио де Жанейро.

Аржентинците се надяват, че след континенталното състезание Меси ще продължи да играе най-малко до Световното състезание през 2006 в Съединени американски щати, Мексико и Канада и ще бъде първият с шест участия на международни шампионати и ще води националния тим в отбраната на короната.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР