Новият старши треньор на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни заяви, че

...
Новият старши треньор на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни заяви, че
Коментари Харесай

Новият треньор на Пирин: Бербатов е излязъл от този отбор, възможността бе прекалено добра, за да я отхвърля

Новият старши треньор на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни съобщи, че ще реши качествата на футболистите от тима в последните два мача от есенния полусезон.

38-годишният северноирландски познавач, който подписа контракт за идващите 18 месеца, от през днешния ден поема " орлетата ", а дебютът му ще бъде против водача във Втора лига Септември.

" Имаме значителен състав и е значимо всеки един от играчите да разбере моите условия и упования още от първата подготовка. Вече се срещнах със притежателите и те ми гласоподаваха доверие. Вълнувам се от това ново предизвикателство. Възможността да се върна в професионалния футбол беше прекомерно добра, с цел да я отхвърля ", разяснява Фийни за " Белфаст Телеграф ".

" Пирин има много добра юношеска школа, от която е излязъл футболист като Димитър Бербатов, само че аз ще преценява качествата на играчите от състава в идващите два мача. Ако се наложи да вършим промени през януари, ще го създадем ", сподели той.

Важно е да спечелим оставащите ни два мача, а по-късно ще се завърна в Северна Ирландия по време на паузата до началото на зимната подготовка. Това време ще бъде доста значимо, с цел да оформя щаба ми от помощници, както и да направя проект за бъдещето и да реша дали да вземем играчи от Англия ", добави експертът.

Фийни се радва, че е получил опция да работи зад граница.

" Едно от нещата, за които скърбя като футболист, е, че не играх в Европа. Имах оферта от Малта в края на кариерата ми, само че нещата се провалиха в последния миг. Знам, че ще бъде доста друго от всичко, с което съм привикнал, само че културата и техническата природа на европейския футбол постоянно са ми харесвали ", сподели Фийни за ББС.

" Много съм разчувствуван от плана. От клуба са удовлетворени от това, което са видели и чули за мен. Не се тормозя от предизвикването. Получавам късмет да повеждам един от тимовете, които са доста уважавани в България. Езикът явно е спънка, само че множеството от момчетата приказват британски, тъй че не чакам основни проблеми в връзката. Нямам самообладание да стартираме. Не знам какво ще се получи, само че във футбола би трябвало да се сграбчи всяка опция, когато се появи ", сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР