Новият старши треньор на Левски Петър Хубчев говори пред медиите

...
Новият старши треньор на Левски Петър Хубчев говори пред медиите
Коментари Харесай

Петър Хубчев: Търсят се точните хора, чакаме играч на проби

Новият старши треньор на Левски Петър Хубчев приказва пред медиите за началото на лятната подготовка на отбора. "Сините " към този момент организираха първото си занятие под управлението на някогашния народен селекционер.

На срещата с медиите бе показано новото пресаташе на отбора Ивайло Йовчев, който е дълготраен публицист в Дарик радио.

Следете всичко най-интересно в GONG.BG!

"Притеснение не може да няма до момента в който не се съберем в цялостен състав ", бяха първите думи на Петър Хубчев. "В Добринище в лагерна конюнктура ще имаме повече време за диалози с момчетата. Имаме 10 и повече индивида, които са с националните тимове. Има и няколко футболисти, с които беседваме, само че те са в разнообразни шампионати. Някои дори през вчерашния ден играха ", показа Хубчев, който посочи, че става дума за атакуващи футболисти.

"Осъзнавам какъв брой е огромен рискът не непременно да докарваме хора. От десетина дни аз и асистент треньорите по през целия ден се занимаваме с това да доведем хора, които са стимулирани да дойдат в България и Левски ", добави треньорът.

"Всичко е допустимо. Не повече от двама индивида. В момента чакаме един човек на проби ", отговори Петър Хубчев на въпрос дали ще има играчи на проби в Добринище. "Знае се политиката на клуба. Искаме да дадем късмет на колкото може повече млади, български футболисти. Позволих си да направя забележка още на първата подготовка и то на един от най-малките ", разкри експертът.

"В развой на създаване е клубът. Търсят се точните хора. Всичко желае време. Рискът е прекомерно огромен, само че ние сме го поели ", добави старши треньорът на Левски.

Колкото до бюджета, треньорът съобщи: "Пари в действителност има, това си е клубна загадка. Искаме 5 или 6 играчи, в случай че са чужденци, да са водещи футболисти. И към тях да интегрираме колкото може повече млади играчи. На мен ми се желае да са българи, само че няма проблем и за чужденец. "

"Защитно. Да бъдем доста добре защитно ", пошегува се Хубчев на въпрос какъв жанр на игра ще изповядва тима. "Имаме визии, само че не се получават толкоз елементарно ", добави треньорът.

"Не става дума за темперамент. Гарантирам ви не Валери, а няма футболист, който да не попада в проектите ми за нещо друго, с изключение на футболните неща. Няма подобен футболист. Това е единствената причина ", кетагоричен бе Петър Хубчев за раздялата с Валери Божинов.

"Ще се опитам да създадем тим. Това е единствената причина и никаква друга. Поведението и отношението ще ни подскаже дали би трябвало да освободим този или оня. Но на този стадий не планираме такова нещо ", съобщи експертът. "Напрежение има. Даже съм на противоположното мнение - в случай че няма напрежение, няма да се получат нещата. Не сме подготвени, в случай че няма напрежение, аз да застана пред вас. Ако няма напрежение, не е добре за мен. Трябва да се научим да живеем с това напрежение ", добави Петър Хубчев.

"Уважавам задоволително всички клубове. Така съм учтив и там, където съм на работа да почитам всички и да пазя футболистите и клуба. Емоция е, само че за мен сега, в който подписах това са най-хубавите футболисти и най-хубавия клуб. Така ги разбирам нещата и ще опитам по този начин да ги направя. С разрешени средства, а в България доста постоянно се случва и с непозволени ", разяснява старши треньорът на Левски.

"Ако пристигна футболисти и каже, че има оферта, и желае да напусне клуба, ще бъде пуснат ", съобщи Петър Хубчев и добави: "Интерес имаме както в България, по този начин и в чужбина. "

"Настоявам за състезателен шеф. Смятам, че чисто футболното звени в един клуб има потребност от мениджърско и скаутско звено. Чисто футболно, трябват такива хора. Но имена не мога да кажа ", показа Хубчев.

Гледайте онлайн конференцията на Хубчев:





Левски започва подготовка с 12 играчи

Избрани фрагменти от първата подготовка на "сините "

Промяна в екипите на Левски
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР