Новият старши треньор на Етър Росен Кирилов официално пое поста.

...
Новият старши треньор на Етър Росен Кирилов официално пое поста.
Коментари Харесай

Етър представи Росен Кирилов, съставът се запазва на 90%


Новият старши треньор на Етър Росен Кирилов публично пое поста. Той бе показан на конференция през днешния ден от ръководителя на УС на клуба проф. Георги Камарашев и члена на клубната администрация - предприемача Александър Нанков. " Надяваме се новия сезон да бъде също удобен за Етър, да задържим и подобрим резултатите от предходната година ", разяснява проф. Камарашев.

" Миналият сезон бе много добър и всички имаме заслуга за това, огромна бе заслугата на Красимир Балъков, на който желая особено да благодаря. Нещата са динамични, промени има, само че задачите остават. Насочихме се към Росен Кирилов, тъй като е млад и упорит човек и нашите цели се припокриват - да запазим равнището на тима. За Станислав Генчев мога да кажа, че е доста правилен, той е индивидът, с който Етър влезе в Първа лига и постоянно ще остане един от нас. Искам да му благодаря за работата му в клуба. Той е тук, с цел да видите, че при нас има последователност, няма драма в напускането му ", разяснява Александър Нанков.

Росен Кирилов получи лилав екип от проф. Камарашев и лилав шал с надпис " Боляри ", който му бе връчен от ръководителя на Фенклуб " Етър " Венелин Русанов с пожелания за триумф.

" Преди всичко благодаря на управлението на Етър, че се спря на мен за правоприемник на поста на Краси Балъков и Станислав Генчев - хора, които сложиха добра основа на тима. Представянето на Етър в действителност бе впечатляващо. Много се веселя, че ще бъде треньор на един от тимовете с най-големи обичаи в България. Летвата е вдигната високо и ще направя всичко допустимо да последвам поетата линия, да запазим равнището и наесен още веднъж да радваме почитателите и да впечатляваме футболната общност на България ", бяха първите думи на Кирилов като ментор на Етър.

Договорът му с клуба е за период от две години. Запазва се досегашният треньорски щаб - Илиян Киряков, Калоян Чакъров и Тодор Колев. " Те са опитни и съществени хора, които познавам и съм сигурен, че са доста положителни експерти ", разяснява Кирилов. Мисли се и за кондиционен треньор.

Станислав Генчев благодари на всички във Велико Търново - от управлението до почитателите. " Тук изкарах три невероятни години в родния си клуб и работата ми доставяше извънредно огромно наслаждение, само че в живота на професионалния състезател и треньор идва ходило нагоре. Получих предложение от Лудогорец и след диалози с господин Нанков и с Краси Балъков стигнахме до мнението, че това ще е една крачка напред в развиването ми. Клубът незабавно откри нов треньор, тъй като трябваше да се реагира неотложно. Трудно решение за мен, тъй като трябваше да напусна обичания тим, само че в живота се постановат и промени ", разяснява Генчев.

Административният шеф Страцимир Тинчев разгласи проекта за подготовката на тима. " Планът бе юридически със Станислав Генчев, през вчерашния ден с новия треньор Росен Кирилов дообсъдихме нещата и направихме организацията. До неделя тимът се приготвя на стадион " Ивайло ", а от понеделник отпътува на двуседмичен лагер в Елена. Благодаря на общинското управление на Елена, че ни дава базата. Имаме планувани 4 контроли, петата е в развой на уточняване.

На 19 юни играем със " Спартак " (Плевен), на 22-и против Дунав в Трявна, на 26 юни одобряваме в Елена Ботев (Гълъбово). За 29-и имаме диалози със Спартак (Варна), а на 5 юли е формалното показване на тима на стадион " Ивайло " в мач против Литекс. Убеден съм, че ще се оправим, с млади и амбициозни треньори елементарно се работи ", сподели Страцимир Тинчев.

Александър Нанков показа повече детайлности за селекцията. " На 90% тимът се резервира, защото всички футболисти имат контракти. Напускат ни Георги Сърмов и Велко Батрович. Другите са на линия, в това число и Крум Стоянов. Процесът на селекция е отворен. На някои клубове от елита, които имат интерес към наши играчи, мога да кажа да се обръщат към клуба, а не да търсят самите ни футболисти. Ние имаме добър тим, който ще надградим, с цел да си реализираме задачите. Ще има и леки промени. До седмица-две ще има и нови попълнения. Тепърва ще излиза наяве дали ще има преотстъпени играчи от ЦСКА и други тимове, това ще стане ясно в идващия месец. Но " Етър " е идея и най-важното е всички да бъдат отдадени на клуба ", съобщи Александър Нанков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР