Новият стар столичен кмет Йорданка Фандъкова обеща, че ще има

...
Новият стар столичен кмет Йорданка Фандъкова обеща, че ще има
Коментари Харесай

Близки до властта фирми строят 25-етажна сграда без разрешително в Студентски град, алармира Манолова

Новият остарял столичен кмет Йорданка Фандъкова даде обещание, че ще има проверка на строителните разрешителни и ще се спре безумното презастрояване в София, само че това не се случва. В Студентски град, до УНСС и спортната зала на УНСС, близка до властта компания е почнала да строи 25-етажна постройка без позволение за градеж. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в свое видео във Facebook. Тя и екипът й отидоха при изкопа за 25-етажна постройка до УНСС, където част от терена е предназначен за спортна активност.

"Безобразията в столицата не престават необезпокоявано и близки до властта компании построяват многоетажни здания с нарушавания и малки врати в закона. Собственикът на терена и представител на фирмата-строител твърди, че има позволение за градеж, само че разрешителното, което сподели, е единствено за пренасяне на електрически уреди – кабели. Всяко строителство на постройка, без позволение за градеж, е нелегално. Дали ще е тази компания или друга, близка до „ орлетата “, е без значение. Такава постройка не би трябвало да се намира в зоната за спорт ", добави Манолова.

Тя уточни, че улица „ Осми декември “, на която се намира изкопът, не дава отговор на условията за основен градски бул. и оптималната височина на постройките не би трябвало да надвишава 8-9 етажа.

"Това е градоустройството на столицата и на Студентски град – вместо да се мисли за разреждане на строителство и за напредък на града на север, се строят 25-етажни здания в зони за спорт. За кмета в сянка нищо не е невероятно. Презастрояването би трябвало да се спре. Фандъкова даде обещание, че няма да се строят здания една върху друга. След като е поела задължения, би трябвало да си ги извърши ", безапелационна е Манолова.

По думите й последната смяна в Закона за устройството и застрояването на Столична община по отношение на общото застрояване на терен в зона за спорт е влезнала в действие 10 дни след издаването на разрешението за проекта за огромното строителство на терен, от април 2018 година

"При издаването на Подробния организационен проект за постройката се употребяват няколко законови малки врати, с които се погазват рестриктивните мерки за плътността и височината на застрояване. Позволява се строителство в пъти по-голямо от оптимално допустимото, без годно позволение за градеж на постройка ", изясни Войслав Тодоров от Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “.

"Затова сме срещу модела на ръководство на Столична община. Обещанията не се съблюдават на никое място – нито в Студентски град, нито където и да било. Против съм построяването на такива мастодонти, без инфраструктура, тук-там, които могат да са юношески и зелени пространства ", добави Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР