Новият-стар шампион Зенит прекъсна серията си от 6 победи в

...
Новият-стар шампион Зенит прекъсна серията си от 6 победи в
Коментари Харесай

Зенит игра феърплей срещу застрашен от изпадане

Новият-стар първенец Зенит прекъсна серията си от 6 победи в РПЛ, само че не загуби гостуването си на пределно стимулирания Ахмат, който се бори за оцеляването си в елита. Питерци играха цялостен час в понижен състав поради аления картон на Емилиано Ригони, само че домакините стигнаха единствено до 1:1. Олег Иванов откри за отбора от Грозни в 6-ата минута, а в 22-ата Себастиан Дриуси изравни.

След като в предишния кръг си осигуриха купата с показно против Краснодар (4:2), огромна част от главните футболисти на Сергей Семак получиха отмора. Младокът Данила Прохин направи дебют в Премиер лигата, а като титуляри започнаха и още няколко играчи, които рядко се показваха през сезона.

През есента Ахмат удържа 0:0 в Санкт Петербург и се трансформира в един от дребното тимове, които измъкнаха точка на " Газпром Арена ". Мачът през днешния ден стартира съвършено за домакините и те поведоха с първата си офанзива. Точен беше Иванов след кошмарна неточност на вратаря Андрей Луньов, който подари топката на Фелипе Визеу. Бразилецът бързо се ориентира и подаде на своя съотборник за 1:0.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 28 кръг, събота 11 юли  Ахмат 1:190 минута  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР