Новият списък със санкционирани по закона Магнитски е вот на

...
Новият списък със санкционирани по закона Магнитски е вот на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Румен Радев все повече влиза в ролята на главен руски лобист в ЕС

Новият лист със глобени по закона " Магнитски " е избор на съмнение към българските правоохранителни институции. Това съобщи пред съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Службата за надзор над задграничните активи и Министерството на финансите на Съединени американски щати в петък разпространиха още един лист по световния закон " Магнитски ". В него са посочени двама някогашни министри-Владислав Горанов - ГЕРБ и Румен Овчаров - Българска социалистическа партия, двама някогашни шефове на атомната ни електроцентрала в Козлодуй- Иван Генов и Александър Николов, един партиен лидер - Николай Малинов, който е упрекнат и в шпионаж в интерес на Русия.

" Това е голям пестник за България. Трябва да се захванем да си оздравим страната и институциите. От години не вършим нужните промени. Този вид интервенции са крайни ограничения. Докарваме се до положение на полувменяемост на страната и на нейните институции. Гешев би трябвало да си подаде оставката ".

Според Христо Иванов и Борислав Сарафов би трябвало да си подаде оставката.

" След този акт какъв Шенген ще търсим? Как ще желаеме шерване на информация? Да се махат тези хора, с цел да могат да се отпушат промените. Гешев и Сарафов не откриха метод да разпитат Божков. Това се връща към нас като бумеранг ".

Трябва да се направи дълбока конституционна промяна на прокуратурата, уточни още той.

" Прокуратурата пази Борисов от отговорност, я той пази Прокуратурата от отчетност. Превръщаме се в болният човек на Европа "

" Ако българската прокуратура и американските служби, имаха естествени взаимоотношения, изобщо нямаше да се стигне до сходни наказания. Това е изключителна мярка, която демонстрира тежко съмнение ", счита Иванов.

В България тематиката за систематичната корупция и систематичното съветско въздействие тежи от доста години, уточни той.

" Двете неща-корупцията и съветското въздействие, са свързани извънредно тясно. България с години е затъвала в корупция и съветско влияние-това не е вест. Трябва да сме дейна страна, която споделя, че желае да се освободи от това въздействие, само че нашият президент го брани. Радев от ден на ден влиза в ролята на основен съветски лобист в Европейски Съюз ".

България е блокирана от ГЕРБ и Движение за права и свободи да прави промени, счита Иванов. Той уточни, че обединяването на партията му с Политическа партия е " опция българските жители да влагат своето предпочитание за смяна на едно място "

" Ние споделяме, че има опция да се направи държавно управление, което може да прави промени. На този стадий нашето партньорство е с българските жители. Искаме от тях мандат "
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР