Новият списък Магнитски и санкциите на Великобритания са актуалност, но

...
Новият списък Магнитски и санкциите на Великобритания са актуалност, но
Коментари Харесай

Зарков за списъка “Магнитски“: Време за скатаване няма

Новият лист " Магнитски ” и глобите на Англия са новост, само че не са новост въпросите, които те слагат. Това съобщи правосъдният министър Крум Зарков по NOVA.

" Този въпрос стои прекомерно дълго време пред нас и защото ние не намираме силата да го решим - се появяват такива неща. Време за скатаване към този момент няма ”, безапелационен бе той. 

Според него са вероятни и още описи по закона " Магнитски ”. " Лошото е, че за това носим цената всички ние ”, сподели той.

" Трябва да се одобряват нужните закони и промяна, както и хората, които качествено да ги извършват. Толкова е просто! ”, безапелационен бе Зарков. 

По думите му има задоволително данни, с цел да се направи следствие по всички изказвания. " Това важеше и за първия път. Но ние нямаме в правосъдната власт прокуратура, която да може задоволително авторитетно и ясно да отсече, тъй че всички да се съгласят дали това, което е казано, е правилно, или не е ”, уточни той.

Какво е " Магнитски ” и глобите на Англия? " Всъщност това са защитни механизми на тези страни, които се пазят от мръсни капитали или хора, които смятат, че могат да има навредят ”, изясни министърът. 

" Кога го вършат - когато смятат, че страната, от която тези хора произлизат, няма задоволително ефикасни механизми, с цел да отсява сама зърното от плявата. Хората пазят личните си ползи - не нашите ”, добави той и позволи изказванията да са погрешни. 

" Въпросът е има ли институция, която може да каже ”, сподели той и попита: " Има ли институция в България, която е провела следствие след глобите и изказванията по " Магнитски ”? ”.

Днес у нас идва дипломат Джим О‘Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати. Двамата ще проведат среща. 

" Ако обстановката беше естествена и Съединени американски щати имаха доверие на нашата прокуратура, органите щяха да си свършат работата ”, сподели той и изрази вяра, че въпросите му към посланика " няма да останат реторични ”.

Той разяснява и думите на президента Румен Радев, който от Брюксел разгласи позицията си против нуклеарни наказания за Русия и изпращане на още оръжие към Украйна. 

Зарков бе безапелационен - поддържа Радев и не вижда противоречие сред него и суверена. " Подкрепям позицията на Румен Радев. Не, той не прекрачва конституционните пълномощия в нито един случай ”, съобщи Зарков и добави, че " няма съображение за импийчмънт на президента. Това е един от детайлите на предизборната кампанияа, в тази ситуация определен от Демократична България ”.

" Думите му са негова поредна позиция от доста време. Няма конфликт с решението на Народно събрание ”, счита правосъдният министър. 

Относно конгреса на Българска социалистическа партия, при който беше поискана оставката на Корнелия Нинова, а по-късно и отхвърлена, Зарков разяснява, че " това, което се случва в Българска социалистическа партия, е разследване на от дълго време нерешени проблеми ”.

" Аз не преставам да смятам, че Българска социалистическа партия е дирек на българския политически живот и когато този дирек е редуциран до 5-6 място, цялата политическа система страда ”, сподели още служебният министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР