Новият собственик на шотландския Патрик Тисъл Колин Уеър насърчи феновете

...
Новият собственик на шотландския Патрик Тисъл Колин Уеър насърчи феновете
Коментари Харесай

Тотомилионер от Шотландия дава местен клуб в ръцете на феновете

Новият притежател на шотландския Патрик Тисъл Колин Уеър насърчи почитателите на тима да поддържат съществено отбора, откакто дефинитивно стана продажбата и той закупи тима от "Фирхил Стейдиъм ". Той даже инициира и удостовери, че ще импортира почитатели в управата на клуба, след което би се отдръпнал, оставяйки ги самите те да управляват своя обичан отбор. Уеър, който имаше опция да закупи Патрик Тисъл, откакто удари европейските милиони (бел. ред: лотария в Шотландия) и си обезпечи мажоритарния дял и в този момент даде обещание да сдаде 55-процентовия си дял непосредствено на почитатели от групата Тисъл Завинаги не по-късно от март идната година.

Уеър и неговата бишва брачна половинка – Кристин, завоюваха 161 милиона паунда от
лотарията през 2011-а година и до момента влага немалка сума в клуба и академията на тима. Но в този момент той държи обстоятелството да трансферира акциите си на почитателите, които да управляват бъдещето на тима.

„ Благодарен съм на групата от мажоритарни акционери и Firhill Developments Ltd за работата ни, с цел да проправим пътя към вълнуваща вероятност, в която почитателите да са притежатели на Тисъл. Ще подсигурявам, че доверието, което ми оказват не е неверно сложено. Винаги съм мислил, че това е добър вид. Това е и повода да предложа три до четири месечен интервал на почитателите да влязат в управата и да видят по какъв начин се действа. Те желаят верните неща и по-късно ще могат да оперират, тъй като това е сериозна структура”, призна Уеър.

„ Днес е превъзходен ден за клуба, което е най-важното за мен. Надявам се, че почитателите от групите, които стоят зад тази концепция да развият тима. Те приказват за Тисъл като за техен клуб, а в този момент ще може в действителност да е техен”, добави той.

„ Това е огромна финансова инвестиция, само че аз не искам да ми се дава и пени от тях. Вярвам, че те ще се оправят по свръхестествен начин”, приключи Колин Уеър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР