Новият собственик на българското подразделение, както и на всички активи

...
Новият собственик на българското подразделение, както и на всички активи
Коментари Харесай

Официално: Telenor продаде българския си бизнес

Новият притежател на българското поделение, както и на всички активи на Telenor в Централна и Източна Европа е PPF Group. Цената на договорката е 2.8 милиарда EUR. Тук се включват подразделенията на компанията в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на софтуерни услуги Telenor Common Operation, оповестяват от компанията в известие до медиите. PPF Group е благосъстоятелност на чешкия милиардер Петр Келнер. Наскоро неговото име още веднъж излезе в българските медии, откакто купи „ Нова Телевизия”.

„ Благодарение на опита на PPF Group в района и в бранша те ще бъдат добър притежател на нашите активи в ЦИЕ” е мнението на основния изпълнителен шеф на "Теленор груп " Сигве Бреке.

От PPF Group са на мнение, че договорката ще ускори пазарните й позиции. „ Предложението ни за потребление на постъпленията от договорката цели да обезпечи атрактивно заплащане за нашите акционери, като в същото време запазим стратегическата си еластичност. Към момента фокусът ни е върху развиването на съществуващите ни активи и реализирането на цифровата промяна в групата. През идващите няколко години чакаме нови благоприятни условия за основаване на стойност в нашите съществени бизнеси и географски области ", сподели основният финансов шеф на групата Йорген Аренц Роструп.

От „ Теленор България” декларират, че за крайният консуматор нищо няма да се промени.

Сделката ще бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 година, защото би трябвало да мине за утвърждение през съответните регулатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР