Новият шеф на спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров де факто призна,

...
Новият шеф на спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров де факто призна,
Коментари Харесай

Прокуратурата призна, че е изпуснала наркобосове

Новият началник на спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров де факто призна, че проверяващите са изпуснали 25 души, обвинени като участници в една от най-големите банди за дрога у нас. Дни след зрелищните хвалби за огромна спецакция Франтишек съобщи, че 25 от 32 упрекнати като тайфа за наркоразпространение са оповестени за търсене. За някои от тях е издадена и европейска заповед за арест.

В акцията от предходната седмица взели участие и щурмоваци от ГДБОП. Франтишек изясни, че в бандата попадат мъже, чиито фотоси бяха публикувани на листовки преди 2 години в София като хора, които продават опиати. Според обвиняването тартори на групата са трима души, имена или прякори обаче не бяха упоменати. Заподозрените работели в няколко посоки - продажба на едро на над 50 кг опиат (хероин, кокаин, екстази и др.), имали дилърска мрежа и работили в нощни заведения из цялата страна. Предполага се, че групата работи на наркопазара от 4-5 години.

Припомняме, че предишния четвъртък от спецпрокуратурата се похвалиха с огромен удар против наркомрежата у нас. Слухове настояват, че групата се е употребила с подкрепи на висши служители на реда, а часове след медийните изяви около акцията се чу, че някой е предизвестил бандитите, доближени до човек с прякор Радо Ланеца.

Междувременно единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев употребява последния ден от периода, с цел да подаде управническата си идея. В късния следобяд от пресцентъра на Висшия правосъден съвет оповестиха, че той към този момент е внесъл визията си за стратегическо ръководство на Прокуратурата на Република България. Очаква се концепцията му да бъде оповестена на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет в период до 3 работни дни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР