Новият шеф на съдийската комисия към Българския футболен съюз -

...
Новият шеф на съдийската комисия към Българския футболен съюз -
Коментари Харесай

Новият шеф на съдиите: Целта ми е да намаля грешките. Няма да работя с клубовете


Новият началник на съдийската комисия към Българския футболен съюз - известният маджарски рефер Виктор Кашай, съобщи, че цел номер 1 е да понижи грешките, които позволяват родните експерти.

Той е безапелационен, че ще работи не с клубовете у нас, а със съдиите, а системата VAR е от огромна изгода.

" Аз съм тук, с цел да работя със съдиите, а не с клубовете. Разбира се, ние сме в контакт, защото всички желаеме футболът да се развива. Уважавам всички клубове, само че ще ги третирам безусловно еднообразно. Не желая да приказвам за странични връзки ", безапелационен е Кашай.

Снимка: bfunion.bg


" Щастлив съм от поканата от БФС и от господин Михайлов. Идеята на моето привличане е развиването на нови планове в българското съдийство. Надявам се двете страни да сме си ползотворни. Най-големият проблем в съдийството са грешките. Моята цел е да понижа, доколкото мога, грешките на съдиите. Ще се опитам с всички сили да го реализира. Работим за подобряването на българското съдийство. Не можем да подсигуряваме на 100% изчистването на всички неточности. Ще се опитаме да ги сведем до най-малко ", сподели още той.

Кашай е подписал контракт с футболната централа до лятото на 2023 година

Унгарецът беше един от водещите рефери в Европа сред 2008 и 2016 година Именно на него бе поверен финалът в Шампионската лига през 2011 година: " Барселона " - " Манчестър Юнайтед ".

През 2016 година той стана първият отсъдил дузпа след консултация със системата VAR - по време на международното клубно състезание.

Снимка: bfunion.bg


" Всички би трябвало да сме удовлетворени, че имаме тази система в България. Това е първият сезон на системата в България. Не са извършени доста мачове с нея. Съдиите би трябвало да натрупат опит с нея. Средно съдиите са употребявали системата по 3,4 пъти, което не е задоволително. Тепърва би трябвало да усъвършенстват равнището си, само че съм сигурен, че с времето ще се оправят все по-добре. Това е напълно нова система. Повече от 100 години съдиите са разполагали единствено със свирка и картони. Вече могат да трансформират решенията си в хода на мача. Практиката сочи, че първите една, две години постоянно са сложни, само че нещата доста ще се подобрят ", сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР