Новият шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане

...
Новият шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане
Коментари Харесай

Новият шеф на КПКОНПИ ще бъде избран през ноември

Новият началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество би трябвало да бъде определен до края на ноември. Това стана ясно от думите на ръководителя на Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос Борис Ячев.

Приети са разпоредбите за избор. Те обаче би трябвало да бъдат гласувани и в пленарната зала, само че това ще стане след депутатската почивка поради локалните избори - т.е. през ноември. До нуждата от избор на нов ръководител на КПКОНПИ се стигна откакто досегашният началник Пламен Георгиев подаде оставката си в края на юли поради абсурда с терасата си.

"14 дни са номинациите, седем дни претендентите имат да си показват концепцията, викаме го на чуване, минава през нашата комисия. На другия ден се внася отчета, на процедура по-късно всичко е в ръцете на ръководителя на Народното събрание, когато го вкара в дневния ред. До 20 ноември може да бъде определен ръководител на КПКОНПИ ", изясни процедурата Ячев. Той уточни, че сегашният зам.-председател на антикорупционния орган Антон Славчев, няма да може да заеме длъжността на ръководител, защото няма нужния 10-годишен юридически стаж.

"Не съм последовател на концепцията ръководителят на КПКОНПИ да е с обучение, друго от юридическо. Все отново с неговия автограф се вземат решение ориси и едно юридическо обучение и знание в региона на правото е доста значимо, с цел да може този човек да подпише надлежно решение на комисията, с което стартира лишаване, конфискация на имущество и така нататък Ако този човек не бъде правист не виждам по какъв начин това може да стане ", съобщи шефът на комисията по парламентарна нравственос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР