Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор заяви,

...
Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор заяви,
Коментари Харесай

Васьор ще търси Тод за съвети, но не постоянно

Новият началник на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор съобщи, че е подготвен да одобри какъвто и да е съвет от някогашния началник на Скудерията Жан Тод, под чието управление отборът реализира най-големите си триумфи във Формула 1. Васьор се надява, че тази година Черните кончета ще са по-близо до купата след разочароващия сезон през 2022, в края на който напусна Матиа Биното.

За последно Скудерията завоюва международната купа при конструкторите през 2008, а при водачите - през 2007 и Кими Райконен към момента е последният международен първенец на Ферари.

“С Жан Тод организирахме няколко полемики, разменихме си известия преди две седмици и скоро би трябвало да се срещнем - изясни Васьор при първата си среща с медиите, откакто оглави отбора от Маранело. - Всеки един съне е добре пристигнал, само че е доста мъчно да съпоставим обстановката от 1994-1995 с 2022 година. ”
 Васьор за 30-те коня повече на Ферари: Шега! Васьор за 30-те коня повече на Ферари: Шега!
Ферари по този начин и не съумя да повтори триумфите от ерата на Михаел Шумахер, когато германецът завоюва пет следващи международни трофеи. Сега Васьор изясни, че няма желание да наема Тод като непрекъснат консултант на отбора.
 Васьор няма да трансформира стратегическия екип на Ферари Васьор няма да трансформира стратегическия екип на Ферари
“Познавам Жан Тод от над 20 години - изясни французинът. - В професионалния ми живот той постоянно е бил покрай мен и по тази причина за мен има смисъл да разисквам всякакви неща с него. Но тук не става въпрос той да е наш съветник. ”
 Фред Васьор: Няма да имаме водач №1 Фред Васьор: Няма да имаме водач №1
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР