Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор разкри,

...
Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор разкри,
Коментари Харесай

Васьор: От Ауди ми казаха, че не мога да откажа на Ферари

Новият началник на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор разкри, че от бъдещия притежател на Заубер – Ауди, са му споделили, че не може да откаже на Скудерията. Французинът смени на поста в Маранело Матиа Биното, чиято оставка беше призната в края на ноември. Преговорите сред италианците и Васьор протекоха бързо, само че до последно имаше подозрения, че той въпреки всичко може да остане в Хинвил, с цел да управлява преобразяването на Заубер в бъдещия фабричен отбор на Ауди и по-късно да остане началник на тима.

„ Когато ми се обадиха от Ферари, не споделих на никого за това – изясни Васьор на среща с медиите. – Сам взех решение всичко и самичък взех решение да приказвам с президента на Ферари Джон Елкан. Преди да бъде обявено, че поемам поста, не съм споделил нищо на Ауди. След това приказвах с Ауди и оттова ми споделиха, че не мога да откажа, когато имам оферта от Ферари. ”

След Васьор в Заубер пристигна досегашният отбор началник на Макларън Андреас Зайдъл, като той пое поста на основен изпълнителен шеф на компанията и назначи Алесандро Алуни Брави за „ представител на отбора ” – нещо като началник на тима, само че не тъкмо и структурата, по която ще се работи в Хинвил занапред ще се обяснява.
 В Ред Бул се тормозят от В Ред Бул се тормозят от " неизбежния " напредък на мотора на Ферари
Васьор към този момент даде да се разбере, че няма желание да поддава на политическия напън вътре във Ферари и също по този начин подчертава, че няма да носи самичък отговорността на представянето на Скудерията във Формула 1.
 Васьор сподели по кое време за първи път е приказвал с Ферари Васьор сподели по кое време за първи път е приказвал с Ферари
Ферари ще показа на следващия ден новия си автомобил за сезон 2023 във Формула 1, като болидът получи името SF-23.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР