Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор е

...
Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор е
Коментари Харесай

Васьор: По-бързи и по-строги наказания за финансови нарушения

Новият началник на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор е на мнение, че шефовете на спорта би трябвало да работят по-бързо и по-строго при бъдещи нарушавания на тавана на бюджетите в международния шампионат.

През октомври 2022 стана ясно, че Ред Бул са нарушили финансовите правила за сезон 2021 - първата година, в която имаше таван на бюджетите във Формула 1. Тимът е надскочил тавана от 145 милиона $ с 1,6%, което донесе на Ред Бул санкция от 7 милиона $ и с 10% по-малко време в аеродинамичния тунел през 2023.

Санкциите породиха смесени реакции в патока на Формула 1. От Ред Бул обясниха, че наказванията са “драконовски ” и “огромни ”, само че спортният шеф на Ферари Лоран Макис изясни, че наказването не е прекомерно тежко, а шефът на Хаас Гюнтер Щайнер го дефинира като “несериозно ”.
 Хамилтън: Ако наказванията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите Хамилтън: Ако наказванията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите
“Въвеждането на тавана на бюджетите и въобще тези регулации са без подозрение най-хубавите правила, които са се появявали във Формула 1 - изясни Васьор. - Но би трябвало да се откри метод по-рано да стават ясни резултати, с цел да може шефовете на спорта да реагират по-бързо. И също по този начин би трябвало да има по-строга реакция. Съгласен съм, че 2021 беше първият сезон, само че да не забравяме, че има разлика сред дребни и огромни нарушавания. Защото, когато приказваме за 2 или 3 милиона $, това не е малко нарушаване, това са доста пари за развиването на колата. Мисля, че би трябвало да сме доста по-строги и по-бързи при действието в такива случаи. ”
 Верстапен е твърдо срещу таван на заплатите във Формула 1 Верстапен е твърдо срещу таван на заплатите във Формула 1
Според разпоредбите, нарушаване на тавана на бюджетите с по-малко от 5% от цялата сума се счита за дребно, а над тази граница нарушаването се приема за огромно и носи по-сериозни санкции.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР