Новият шампион на Англия Ливърпул спечели и 17-ия си мач

...
Новият шампион на Англия Ливърпул спечели и 17-ия си мач
Коментари Харесай

"Ливърпул" продължава похода към рекордите с домакинска победа №17

Новият първенец на Англия " Ливърпул " завоюва и 17-ия си мач като хазаин от началото на футболния сезон в Премиър лийг. " Червените " се постановиха мъчно с 2:0 над гостуващия " Астън Вила " и не престават похода си към нов връх в историята на Висшата лига.

Головете на ст. " Анфилд " в неделния следобяд означиха Садио Мане в 71-вата мин. и резервата Къртис Джоунс в 89-ата. Мърсисайдци направляваха напълно мача, само че в първия повече от час по този начин и не съумяха да основат рискови обстановки в наказателното поле на опашкаря в класирането. Парадоксално, домакините владееха топката в над 70% от времето, а гостите насочиха повече точни удари в очертанията на вратите.

Макар и извоюван мъчно, триумфът резервира възможностите на " Ливърпул " да стане първият тим в елита на Англия, спечелил всичките си семейства в границите на едно състезание. До края на сезона първенците имат да изиграят още единствено два дуела у дома - против " Бърнли " на 11 юли и против " Челси " на 22 юли.

След 33 от 38 кръга недостижимият водач в класирането има 89 т. от 29 победи и две равенства и краткотраен задатък от 23 т. пред втория " Манчестър Сити " (66 т.), който ще изиграе своя мач от кръга по-късно довечера като посетител на " Саутхемптън ". Така " Ливърпул " остава в график за слагането на още три върха: за най-вече извоювани точки в една акция (100), за най-голяма разлика пред втория (19 т.) и за най-вече победи (32).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР