Новият сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада

...
Новият сезон в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада
Коментари Харесай

Най-големите звезди на САЩ в баскетбола пропускат Игрите в Токио?

Новият сезон в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада евентуално ще стартира при започване на 2021 година. Това съобщи комисионерът на лигата Адам Силвър. Според него късната дата, на която ще бъде открита идната акция, ще попречи на огромна част от звездите в лигата да играят на Олимпийските игри в Токио идното лято. Обикновено новият сезон в НБА стартира във втората половина на октомври месец, само че поради пандемията от ковид сезон 2019/20 към момента не е завършил. Това докара до смяна в календара и упования идващият сезон да започва при започване на декември, само че и тези прогнози са прекомерно оптимистични.

" Продължавам да имам вяра, че е най-добре да стартираме новия сезон през януари ", сподели Силвър пред CNN. " Целта за идващия сезон е той да се организира в оптималната си дължина от 82 мача и плейофи. Втората цел е това да се случи в личните зали на тимовете и в тях да участват почитатели, само че по този въпрос имаме още доста какво да научим ", добави Силвър.

Мачове в лигата не са играни пред огромни тълпи с почитатели от 11 март, когато бяха регистрирани първите случаи на болни. В момента в балона в Орландо на всеки мач има по към 30-40 души, като те са или членове на фамилиите на играчите, или доста близки техни другари.

Ако новият сезон в действителност стартира през януари и се организира в цялостната си дължина, това значи, че първата част от него ще завърши в края на юни или при започване на юли, а плейофите ще продължат до август или септември. Олимпийските игри в Токио стартират на 23 юли и би трябвало да продължат до 8 август, в случай че изобщо се проведат. През юни пък би трябвало да се проведат квалификациите за последните четири квоти, за които ще спорят 24 тима.

" Националният тим на Съединени американски щати разполага с в действителност чудесни играчи, само че може би сме изправени пред сюжет, при който никой от 15-те най-хубави американски баскетболисти няма да може да взе участие в Токио. Все отново мисля, че Съединени американски щати ще може да се показа с задоволително добър тим. Ясно е обаче, че доста от другите страни, които ще вземат участие на Игрите, разчитат на състезатели от НБА и това е въпрос, по който ще би трябвало да помислим съществено ", разяснява още Силвър.

Участието на Олимпийските игри в Токио визира директно и серия от треньори в НБА. Грег Попович (Сан Антонио), Стийв Кър (Голдън Стейт) и Лойд Пиърс (Атланта) ще водят отбора на Съединени американски щати. Майк Браун (Голдън Стейт) е отпред на Нигерия. Серджо Скариоло (Торонто) е отпред на националния отбор на Испания, а Ник Нърс (Торонто) ще управлява Канада, като на “Кленовите листа” първо им следва присъединяване в квалификациите.

До момента сигурни квоти за Олимпийките игри имат само домакинът Япония, международният първенец Испания, олимпийският отличник Съединени американски щати, Нигерия, Австралия, Аржентина, Иран и Франция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР