Новият сериал на Ридли Скот Тhe Terror веднага си спечели

...
Новият сериал на Ридли Скот Тhe Terror веднага си спечели
Коментари Харесай

Ридли Скот продуцира най-страшния сериал

Новият сериал на Ридли Скот Тhe Terror незабавно си завоюва няколко прозвища с думичката „ най “ начело. Поредицата направи своя дебют на 25 март в Америка, а към този момент гордо носи прозвището „ най-страшният сериал “. Критиците пък го назовават „ най-голямото събитие “ в телевизионния свят за тази година. Зрелищните серии са основани на едноименния разказ на Дан Симънс, който споделя за двата кораба „ Еребус “ и „ Терор “ тръгнали да търсят по-кратък път сред Европа и Китай и Индия, а 129 моряци агонизират в полярния мраз.

Мега продукцията впечатлява с образни резултати и реалистични подиуми на принуждение с доста кръв. Моряците се борят за живота си, а медицината през 19 век не им оказва помощ изключително, откакто би трябвало да се упояват с ром при ампутация. Поредицата както и романът са основани на същинския живот на капитан Джон Франклин, който повежда експедиция на Британския кралски флот през Арктическия океан. Целта на задачата е да се откри път до Азия така наречен Северозападен път като търговски маршрут за експорт на артикули. Това е четвъртата арктическа експедиция на 59-годишния капитан. Година след началото й - през септември 1846 година - се случва злополуката и двата кораба остават блокирани в леда.

Джон Франклин умира още през юни 1847 година Още 23 моряци губят живота си преди началото на 1848 година Останалите остават блокирани в двата кораба в продължение на две зими, до момента в който най-сетне ги изоставят и потеглят пешком в търсене на помощ. Всички членове на екипажа умират по време на този преход, като преди този момент се пробват да оцелеят даже посредством канибализъм. Едва през 2014 година са открити останките на "Еребус ", а две години по-късно експедиция попада на "Терор " - непокътнат съвсем без опустошения. Откритието на втория транспортен съд се случва в процеса на подготовка за снимането на сериала. "По първичен проект чудовището трябваше да унищожи "Терор " някъде по средата на сериала. Но тъкмо тогава откриха кораба, който беше недокоснат. Затова трябваше да пренапишем част от сюжета ", споделя историкът Матю Бетс, който съветва екипа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР