Новият сериал на БНТ Войната на буквите по едноименния роман

...
Новият сериал на БНТ Войната на буквите по едноименния роман
Коментари Харесай

Войната на буквите - за уроците от миналото и непреходните ценности

Новият сериал на Българска национална телевизия " Войната на буквите " по едноименния разказ на Людмила Филипова потегля в ефира на националната телевизия на 15 януари.

В 12 серии средновековната драма споделя историята на най-младия наследник на цар Симеон - Баян, който търси тайната на изгубените антични български букви.

Посланията в сериала, които са настоящи и през днешния ден, разясниха в " Денят стартира " артистът Ненчо Костов, който играе ролята на княз Петър и сценариста Георги Иванов.

" Сериалът е извънредно достоверен, въпреки и напълно изпълнен в жарна си. В цяла Източна Европа не мисля, че има сериал за тази ера в Средновековието, може би това е първият. Така че той - първо, че е извънредно наш, второ сме се старали да бъде всичко доста достоверно, и в това време да е съвременно и настоящо. Още тогава владетелите са осъзнавали силата на езика, на културата, на книгите и са осъзнавали, че това е власт, опция за въздействие, еднаквост и дава мощ и въздействие на нашия народ ", уточни сценаристът Георги Иванов.

Режисьори на сериала " Войната на буквите " са Виктор Чучков и Зоран Петровски, а изпълнителен продуцент е Габриел Георгиев. Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов.

В основните функции феновете ще видят още Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Деян Донков, Валентин Танев, Ненчо Костов.

" Търсят се буквите, тъй като това е едно изискване за една обич. Защо - ще видят феновете. Една от достоверностите, които се търси, е не толкоз историческата възстановка и съответните исторически събития, които са се случили - ние се базираме единствено на обстоятелства и на останали проучвания и трудове от тази ера, само че главната меродавност се търси в отношението сред хората, годни до през днешния ден - сред родител и дете, сред двама братя ", сподели Ненчо Костов.

Още детайлности вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР