Новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол Джанлоренцо

...
Новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол Джанлоренцо
Коментари Харесай

Стана ясна заплатата на новия селекционер на България, рекордна е

Новият селекционер на мъжкия ни народен тим по волейбол Джанлоренцо Бленджини ще получава заплата в размер на 150 000 евро на година. Сумата е рекордна в историята за българската федерация, като задължението на италианеца ще бъде непрекъснат.

Още след съвещанието на Управителния съвет в сряда стана ясно, че експертът ще бъде зает само и единствено с представителния ни отбор, откакто завърши работата си на клубно равнище отпред на Лубе Чивитанова.

Предстои Бленджини да подпише контракт за 3+2 години. Самият той е останал впечатлен от подрастващото потомство у нас при визитата си на Левски неотдавна. Както е известно, сините и Лубе имат подписана стратегия за взаимно съдействие, по която млади гении на столичния клуб упражняват с италианския гранд.

Важна част от тима на Бленджини е Александър Николов. В момента отборът на Лубе заема шесто място в класирането на Серия А след четири победи и две загуби. В началото на месеца вълците отстъпиха във финала за Суперкупата против Перуджа с 2:3 гейма.

Любопитен ракурс е, че италианецът е бил измежду претендентите за селекционер на женския народен тим на страната си. В последна сметка италианската федерация се спря на Хулио Веласко, с който Бленджини работи на няколко места при започване на професионалния си път като треньор - Пиаченца, Модена и Монтекиари.

Надеждите на българската централа са италианецът да успее да изведе националите ни до Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година.

Пътят през това минава посредством европейска купа, орден от международното състезание или пробив измежду водещите тимове в ранглистата на FIVB директно преди форума в Съединени американски щати.
 Джанлоренцо Бленджини: Олимпийската подготовка е най-важното съревнование през тази година
Джанлоренцо Бленджини: Олимпийската подготовка е най-важното съревнование през тази година

Италианският ментор остана удовлетворен от представянето на възпитаниците си във Варна
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР