Новият селекционер на женския национален отбор по футбол на Испания

...
Новият селекционер на женския национален отбор по футбол на Испания
Коментари Харесай

Испания без Ермосо за предстоящите мачове от Лигата на нациите при жените

Новият селекционер на женския народен тим по футбол на Испания Монтсе Томе повика по-голямата част от футболистките, които станаха международни шампионки, за идните мачове от Лигата на нациите, само че остави отвън групата Джени Ермосо – без значение от обстоятелството, че мнозина от състезателките не са поставили завършек на протеста си на представителния отбор.


Играещата в халфовата линия Ермосо попадна в „ окото на бурята “, която раздруса испанския футбол през последния месец, откакто към този момент някогашният президент на локалната федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес я целуна по устните без нейно разрешение. 39 футболистки бойкотират сега националния тим, без значение от неговата оставка и уволнението на някогашния селекционер Хорхе Вилда.

Медиите в Испания предадоха по-рано през днешния ден, че множеството от шампионския състав на Световното няма да бъдат включени в групата в този момент, тъй като не престават да желаят още промени във федерацията, като РФЕФ разгласява изказване, в което прикани състезателките да се върнат в представителния отбор по-рано този следобяд.

Двукратната носителка на „ Златната топка “ Алексия Путелас попадна в състава, разгласен от Томе, дружно със съотборничките си в Барселона Мапи Леон и Патри Гихаро – дуо, което не игра на Световното поради различен митинг против РФЕФ и Вилда. Томе повика 15 футболистки, които бяха част от групата за Мондиала, за квалификациите от Лигата на нациите с Швеция и Швейцария надлежно на 22 и 26 септември, заявявайки, че е говорила с девойките, преди да ги повика.

„ Вярвам, че футболистките са професионалистки, те неотдавна станаха международни шампионки, обичат националния тим и знам, че на следващия ден ще бъдат с нас тук. Днес започваме нова епоха в националния тим – това е нещо положително, красиво, всички състезателки имат шанса да са тук и всички разполагат с едни и същи благоприятни условия “, сподели Томе на днешната си конференция, на която бе публично показана за нов ментор. Относно Ермосо, тя разгласи за какво я е оставила отвън групата. „ С Джени сме за всичко, поддържаме и останалите футболистки. Най-добрият метод да я защитим е по този начин, работила съм с нея пет години “, сподели още новият народен селекционер на дамите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР