Новият състав на столичния общински съвет се събра на първо

...
Новият състав на столичния общински съвет се събра на първо
Коментари Харесай

Фандъкова се закле за четвърти път като кмет и предложи нови ресори в общината

Новият състав на столичния общински съвет се събра на първо съвещание след локалните избори. В същото време Йорданка Фандъкова постави за четвърти път клетва като кмет на София. Заедно с нея в служба стъпват всички районни кметове в столицата.

"Бъдещето на този град е по-важно от рейтинга, на която и да е партия, на която и да е личност. Казвам го и от позицията на човек, който 10 години е бил кмет - в историята на този град остават единствено решенията, останалото е суетност, в която не би трябвало да позволим да се препъваме ", акцентира в изказването си Фандъкова.

Тя заяви, че до месец ще предложи на общинския съвет структурни промени в работата на общината, които да подсигуряват по-голяма експедитивност на работата, повече надзор и повече гласност.

Затова кметът предлага нови ресори – строителство, цифровизация и вложения, превоз. "Това са огромните мотори на смяната за София и това е методът да увеличим скоростта на развиване ", съобщи градоначалникът.

Тя показа упованията си новият общински съвет да се структурира бързо и да проработи с темпото, което жителите чакат.

"София няма време за губене в партийни боричкания и безредни придвижвания. Аз подсигурявам открит разговор за плановете и в работата с общинския съвет. Пожелавам след 4 години всеки от нас да се гордее с това, което е направил, с решенията, които е предложил, с плановете, които е защитил, мислейки за града през днешния ден и за града оттатък тези 4 години ", добави Фандъкова.

Първото съвещание в новия Столичен общински съвет бе намерено от Грети Стефанова от "Демократична България ", която се оказа най-възрастният общински консултант.

В новия общински съвет най-голяма група е на ГЕРБ - с 27 общински съветници. Българска социалистическа партия разполагат с група от 15 представители. 12 имат "Демократична България ", Вътрешна македонска революционна организация са с четирима, а "Атака " - с двама. Единственият самостоятелен претендент е Борис Бонев от "Спаси София ".

ГЕРБ още веднъж ще предложи Елен Герджиков за ръководител на СОС. Председателят се избира с скрито гласоподаване в два кръга. В интегрална бюлетина в първия кръг се подреждат всички декларирани от политическите групи оферти. Ако никой не е събрал повече от половината гласове на общинските съветници, се организира втори кръг с първите двама, които са се класирали.

След това се прави процедура за избор на зам.-председатели, като всяка политическа група има право да даде свое предложение.

Малина Едрева към този момент е определена за ръководител на политическата група на ГЕРБ-СДС, за зам.-председател е определен Антон Койчев, който е ръководител на градската организация на Съюз на демократичните сили.

Лидер на социалистите в СОС ще бъде Калоян Паргов.

*Материалът е освежен в 11.38 часа
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР