Новият руски посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко заяви днес, че

...
Новият руски посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко заяви днес, че
Коментари Харесай

Руският посланик в Сърбия: Измислица на САЩ е зловредното влияние на Москва в Европа

Новият съветски дипломат в Сърбия Александър Боцан-Харченко съобщи през днешния ден, че неотдавнашните изявления на посланика на Съединени американски щати в Сърбия Антъни Годфри " за зловредното въздействие на Москва в Европа " са част от нормалната изразителност на Вашингтон и " небивалица " в блян за световна доминация. Той разяснява, че главната задача на Съединени американски щати в Сърбия е „ интервенция във вътрешната политика “.
Руският дипломат акцентира, че Москва не приема логиката на " опълчване " и " конкуренция ", която американската страна постанова с сходни мнения, съобщи БГНЕС.
„ Да подчертаем, че нашата визия за обстановката в Европа, в това число за обстановката на Балканите, се основава на правилото на единно несъмнено, икономическо, културно пространство без разделяне. Сигурни сме, че градивното, взаимноизгодно съдействие по всички проекти способства за районна непоклатимост, отговаряйки на ползите както на нашите страни, по този начин и на целия европейски континент. Да се надяваме, че това ще стане явно за Вашингтон “, сподели Харченко.
Посланикът сподели също, че е учуден от обстоятелството, че измежду главните задания на Съединени американски щати в Сърбия са тези, които са свързани извънредно с вътрешните работи на Сърбия.
Новоназначеният американски дипломат в Сърбия Антъни Годфри сподели пред Сената на Съединени американски щати, че след дипломатическата си работа в Москва, той е „ изцяло наясно с агресивното държание на Русия, зловредното въздействие и акцията за дезинформация, която води в Европа “ и че Съединени американски щати поставят огромни старания да се опълчват на това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР