Новият роман на проф. Боян Биолчев - "Преселението", е бил

...
Новият роман на проф. Боян Биолчев - "Преселението", е бил
Коментари Харесай

Проф. Боян Биолчев представи новия си роман в Русенския университет

Новият разказ на проф. Боян Биолчев - "Преселението ", е бил показан в Русенския университет. Това оповестиха от висшето учебно заведение в крайдунавския град.

Проф. Велизара Пенчева, ръководител на Общото заседание на университета, е разкрила събитието, представяйки сполучливото си съдействие с проф. Биолчев, въпреки и в една сфера, друга от литературата. Тя е споделила насладата си, че проф. Биолчев е за повторно в Русенския университет, с цел да показа своя книга.

От висшето учебно заведение осведомят, че "Преселението " е книга, повлияна от персоналната орис на рода на проф. Биолчев.

Историята се развива по време на Междусъюзническата война. До написването на книгата проф. Биолчев стига откакто прочита всичко, което е отдадено на този интервал. Той самият е имал опцията да контактува с преселници, които са били деца по време на описваните събития.

Авторът отсядал лятно време в Царево и записвал разказите на тези към този момент остарели мъже, в чиито очи и гласове се усещала доста тъга. Години по-късно, на основата на тези свидетелства, проф. Биолчев сътворява груповия облик на страданието и въпреки че героите и имената на местата, които разказва, са измислени, техните прекарвания и усеща са същински. Думите на неговата баба, която го е отгледала, "няма неприятни нации, има неприятни хора ", са въплътени в творбата му.

По време на представянето проф. Биолчев е споделил, че до момента е написал 28 книги и не може да каже коя е неговата обичана творба, само че може да каже, че не се срами от никоя. Той има вяра, че същинският публицист, не е този, чиито произведения стоят на витрините, а този, който участва в съзнанието на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР