Новият рентгенов апарат на ДКЦ-1-Разград“ЕООД, закупен със средства от бюджета

...
Новият рентгенов апарат на ДКЦ-1-Разград“ЕООД, закупен със средства от бюджета
Коментари Харесай

Новият рентгенов апарат на ДКЦ-1 вече работи

Новият рентгенов уред на „ ДКЦ-1-Разград “ЕООД, закупен със средства от бюджета на Община Разград, към този момент работи – откри управлението на локалната администрация на място в обособените за рентгена пространства в Поликлиниката.

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кметовете Добрин Добрев, Полина Иванова и Хабибе Расим, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева посетиха Поликлиниката след привършване на работното време за рентгеновия уред с пациенти.

Възможностите за по-бърза и качествена диагностика с новия уред им показаха шефът на ДКЦ-1 доктор Николай Денев и рентгенологът доктор Атанас Тодоров. Подмяната на остарялата инсталация се наложи заради амортизацията на рентгена, закупен като рециклиран през 2010 година За остарелия рентген липсваха и елементи и това затрудняваше здравното обслужване на пациентите, имаше и интервали, в които спираше работа – обясниха медиците.

Новият уред е на стойност 159 474 лева, средствата са обезпечени от бюджета на Община Разград, като сумата бе гласувана на изключително съвещание на Общинския съвет по предложение на управлението на локалната администрация.

Рентгенът е маджарски, като някои от главните модули са американски, създадени от международен водач в този тип инсталация. Инсталирането на стационарната непосредствено цифрова графична рентгенова уредба, както и приемането на разрешителни от страна на държавни институции за влизане в употреба, е лишило софтуерно време, в което са били изнесени на друго място единствено мамологичните прегледи, само че управлението на Поликлиниката към този момент разполага с всички нужни лицензии и рентгенът обезпечава здравното обслужване на пациентите, които имат потребност от диагностика. С него работят двама рентгенолози – доктор Атанас Тодоров и доктор Теодора Павлова. При подготовката за инсталирането на новия рентген е осъществена и реорганизация на пространствата, като към употребяваните до момента пространства е добавено още едно, употребявано преди за фотолаборатория за промиване на филми.

От името на управлението на Община Разград заместник-кметът Добрин Добрев изрази удовлетворение, че за няколко месеца със взаимни старания от страна на локалната администрация и на Поликлиниката е направено всичко допустимо, с цел да се случи вземането на решение, закупуването и инсталирането на новия рентген. „ Това е от изключителна значимост освен за жителите на Община Разград, само че и на цялата Разградска област, защото апаратът се употребява и от пациенти от района. Новата облага ще подкрепи обезпечаването на по-добро и качествено опазване на здравето, което е част от политиката, която Община Разград води в интерес на жителите “ – сподели още господин Добрев. Той пожела на екипа, който работи с рентгена, да има доста сполучливо разчетени диагнози, които в точния момент да оказват помощ за лекуването на жителите на района.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР